Quantcast

Molėtų rajone esančiame ūkyje dėl maro sunaikinta per 8,5 tūkst. kiaulių

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad Molėtų rajone esančiame ūkyje dėl afrikinio kiaulių maro protrūkio sunaikinta per 8,5 tūkst. kiaulių.

Tarnybos teigimu, didžioji dalis gaišenų jau išvežta į utilizavimo įmonę, likusią jų dalį planuojama išvežti artimiausiu metu.

Ūkio teritorijoje artimiausiomis dienomis taip pat bus vykdomi ūkio ir transporto priemonių dezinfekavimo darbai, taip pat rengiamasi atlikti pašarų, vaistų ir kitų pavojingų atliekų, darbui naudotų antbačių, kombinezonų, pirštinių naikinimą.

„Ekspertai analizuoja atrinktų mėginių duomenis ir siekia nustatyti AKM viruso patekimo į ūkį laiką, priežastis ir kelius. Pirminiais duomenimis, ūkyje liga nustatyta ankstyvojoje stadijoje“, – pranešime teigė tarnybos direktorius Darius Remeika.

Toliejų kaime esančiame komerciniame ūkyje, priklausančiame bendrovei „Takažolė“, afrikinio kiaulių maro židinys nustatytas praėjusią savaitę. Tai pirmas toks židinys šiais metais Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Korone ir kiaules paėmė. Valdžiai, kad tik viską naikint. Geriausia pirkt kiaulės iš Danijos. Danija atsigavus šalis, o Lietuva dugne. Valio!!!!.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir nekalti nei rusai, nei Putinas ? Keista ...apsnūdo tvarteliniai visai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių