Quantcast

Mokesčiams surinkti S. Besagirskas siūlo telkti gyventojus

Mokesčių sistemos peržiūros darbo grupės narys Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas siūlo kovojant su mokesčių slėpimu ir šešėline ekonomika pasitelkti sąžiningus gyventojus bei juos finansiškai skatinti.

Ekonomistas tiki, kad piliečiai už atlygį valstybei padėtų gerokai sėkmingiau išaiškinti mokesčių nemokančius, tačiau valstybės socialine parama sėkmingai besinaudojančius sukčius, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Reikia įteisinti liaudiškai vadinamus skundikus, kad piliečiai, anonimiškai informavę apie negerovę, galėtų gauti dalį pajamų iš išaiškintos nelegalios veiklos. Tarkime, jeigu pilietis nurodo, kur slepiama kontrabanda, jis galėtų gauti 5 proc. konfiskuotos kontrabandos vertės. Jeigu nurodo įmonę, kuri moka atlyginimus vokeliuose, - dalį nesumokėtų mokesčių. Yra daug žmonių, kurie stebi aplinką, mato negeroves, mielai padėtų valstybei ir iš to dar užsidirbtų pinigų“, - dienraščiui interviu sakė S. Besagirskas.

Antai Laisvosios rinkos instituto skaičiavimais, šešėlinė ekonomika siekia 26 proc. šalies bendrojo vidaus produkto - pernai bent dalį veiklos nemokėdami mokesčių vykdė 4 iš 10 ūkio vienetų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Tai , kad "stukačiaus" gali būti labai trumpas gyvenimas.

as

as portretas
pats save paskatinu pirkdamas pigu kura. Ir jau skatinu daugeli metu.. aciukas uz pasiulyma

Ida

Ida portretas
....kuris doras lietuvis terš savo vardą ir bus S.Besagirskio bendriniku ? O išdavikas ir buvo visais laikais išdaviku.Negaliu pakęsti tokios bjaurasties,kaip skųsti...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių