Quantcast

Ministrė žada: Lietuvos ekonomika kitais metais stabilizuosis ir augs

Lietuvos ekonomika kitais metais stabilizuosis ir augs, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Tikiu, kad, nepaisant iššūkių, visgi turėsime kitais metais ekonomikos augimą ir turbūt galime būti ramūs, kad situacija stabilizuosis ir susitvarkys“, –  Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje šeštadienį sakė G. Skaistė.

Anot jos, neblogą Lietuvos ekonomikos situaciją šiuo metu rodo jos augimas, kai kaimyninėse šalyse ji pradėjo kristi, taip pat stipri darbo rinka.

„Kalbant apie dabartinę situaciją, Lietuvos ekonomika atrodo pakankamai neblogai nepaisant to, kad iššūkių yra labai daug. Mūsų kaimynų, tarkime, ekonomika jau trečiąjį ketvirtį buvo pradėjusi kristi, tiek Estijos, tiek Latvijos, Lietuvos ekonomika vis dar auga per pusę procentinio punkto trečiąjį ketvirtį, taip pat darbo rinka atrodo pakankamai stipriai“, – kalbėjo G. Skaistė.

Užimtumo tarnybos duomenimis, darbo neturintys žmonės lapkritį sudarė 8,3 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) anksčiau prognozavo, kad Lietuvos ekonomikos augimas šiemet sieks 2,5 proc., o 2023 metais jis turėtų sulėtėti iki 1,6 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas.

Antanas. portretas
Yra septynios ekonomikos dinamikos vertinimo metodikos. Pirmiausioji - naujų verslų atidarymas. Antra - darbo vietų sukūrimas (Bedarbystės mažėjimas). Trečia - piniginės apyvartos (konjunktūros) didėjimas. Ketvirta - pinigų į biudžetą surinkimas. Penkta - Atlyginimų augimas. Šešta - pagaminto produkto piniginės išraiškos didėjimas. Ir tik septinta - gamybos apimčių didėjimas. Visos metodikos objektyvios, visos viena kitai neprieštarauja. Ir svarbiausia - visuomet bent trejetas iš šių rodiklių visuomet yra ganėtinai sparčiame augime. Lieka tik išdavikiškas klausimas: ar gali ekonomika nebeaugti ????

Anonimas

Anonimas portretas
SVAIGSTA DVARO GYVENTOJAI !

Aldona

Aldona portretas
Kaip jiems neatsibodo,miglą pūsti žmonėms,juk žmonės nekvaili,mato kas darosi
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių