Quantcast

Ministras su „Oro navigacija“, oro uostais aptars oro balionų skrydžių tvarką

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis su skrydžių valdymo bendrės „Oro navigacija“, Lietuvos oro uostų ir kitų institucijų atstovais ketvirtadienį aptars oro balionų skrydžių tvarką.

„Susitikime su ministru ir ministerijos atstovais bus kalbamasi ir tariamasi dėl „Oro navigacijos“ patvirtintos karšto oro balionų skrydžių tvarkos kritiškai svarbiose šalies aerodromų skrydžių valdymo zonose“, – pranešė Susisiekimo ministerija.

Susitikime dalyvaus „Oro navigacijos“, Transporto kompetencijų agentūros, Lietuvos transporto saugos administracijos, Lietuvos oro uostų, oreivių asociacijų bei miesto plėtros agentūros „Go Vilnius“ atstovai. Vėliau planuojami komentarai žiniasklaidai.

BNS rugpjūčio pradžioje rašė, jog reaguodama į augančius orlaivių srautus Vilniaus oro uoste, „Oro navigacija“ dar šį pusmetį virš sostinės planuoja riboti oro balionų judėjimą.

Tuo metu oreiviai tvirtina, jog pasikeitimai ne tik sumažins skrydžių oro balionais skaičių virš sostinės, bet ir turės neigiamą poveikį Vilniaus turizmui bei mieste sužlugdys pačią oreivystę.

Šiuo metu oro balionų skrydžiai virš sostinės leidžiami atsižvelgiant į jų pakilimo vietą, vėjo kryptį bei greitį, taip pat įvertinus į oro uostą atvykstančių ir išvykstančių orlaivių tvarkaraštį.

Pagal atnaujintą tvarką oro balionai turės kilti iš patvirtintų ir suderintų starto vietų esant nustatytai vėjo krypčiai, taip pat jiems bus draudžiama kirsti tupiančių orlaivių trajektoriją – tūptinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių