Quantcast

Ministras: Lietuva privalo būti atvira visiems atvykstantiems

  • Teksto dydis:

Augant į Lietuvą atvykstančių užsieniečių srautui ir Vyriausybei svarstant migracijos sistemos pertvarką, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, jog Lietuva privalo būti atvira ir priimti visus, norinčius šalyje gyventi ir mokėti mokesčius.

„Manau, kad valstybė privalo būti atvira. Kiekvienas norintis gyventi, mokėti mokesčius, auginti šeimą, kurti savo gerovę, Lietuvoje yra laukiamas. Tai yra svarbu pabrėžti“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė V. Sinkevičius.

Anot jo, turėtų keistis ir požiūris į migracijos problemas.

„Šiandien Migracijos departamentas pradeda savo pranešimus apie tai, kiek neįleido žmonių į šalį. Galime kaltinti vadovę, dar kažką, bet realiai visąlaik buvo tokia valstybės politika – pabrėžti, kad yra didžiulės grėsmės, kad kažkas išnyks, nesusikurs“, – pridūrė ūkio ministras.

Lietuvoje smarkiai augant imigracijai, Migracijos departamentui priekaištaujama, kad jis nėra pasiruošęs pokyčiams. Jo vadovė Evelina Gudzinskaitė atkerta, kad susitvarkyti su srautais nepakanka resursų.

Ministrų kabinetas  šiuo metu svarsto migracijos sistemos pertvarką – trečiadienį sprendimas buvo atidėtas.

Sausį Lietuvoje fiksuota rekordinė imigracija, o didžioji emigracijos banga kiek prislopo. Per mėnesį į šalį atvyko 3307 žmonės – tai didžiausias skaičius per pastaruosius kelerius metus. Tarp jų 69 proc. sudaro grįžtantys lietuviai, 31 proc. – užsieniečiai.

Statistikos departamento duomenimis, pernai iš Lietuvos išvyko 57 tūkst. gyventojų, o atvyko 29 tūkst. Šalyje per visus 2017 metus žmonių sumažėjo beveik 38 tūkst. Pagrindinė nuolatinių gyventojų skaičiaus mažėjimo priežastis buvo emigracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Manau, kad valstybė privalo būti atvira" - o mes ŽINOM kad valdžią renkam kad ta MUMIS, MŪSŲ Šalimi rūpintųs, o ne dėl svetimų stengtųs... kam tos krokodilo ašaros 'virkaujant' dėl emigracijos ir tuo pačiu svetimus besikviečiant?

Šiaip

Šiaip portretas
Savus išvyjo tam kad atėjunams vietą atlaisvint štai tikras ES ir Briuselio marionečių valdančių Lietuvą veidas...

A

A portretas
Lietuva laisva šalis ir nieko ji neprivalo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių