Quantcast

Ministras: per karantiną atleista 1,5 tūkst. daugiau žmonių, nei įdarbinta

Nuo kovo viduryje paskelbto karantino iki šiol atleista 1,5 tūkst. daugiau žmonių, nei įdarbinta, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Jo teigimu, iš viso šiuo metu bedarbiais registruoti 200 tūkst. žmonių.

Užimtumo tarnybos duomenimis, registruotas nedarbas siekia 11,8 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų, o nuo karantino pradžios darbo neturinčių asmenų padaugėjo 42,9 tūkst. (26,5 proc.).

L. Kukuraitis pabrėžia, kad situacija gerėja, o žmonės pamažu grįžta į darbus. Jo duomenimis, kovo, balandžio mėnesiais buvo 15 tūkst. daugiau atleistų žmonių nei įdarbintų, o nuo karantino pradžios iki šiol yra 1,5 tūkst. daugiau atleista nei priimta. Vien birželį priimta 12 tūkst. daugiau nei atleista.

„Gegužės pabaiga ir birželio pradžia rodo, kad žmonės grįžinėja į darbą, o tie, kurie registruojasi Užimtumo tarnyboje, tai yra tie, kurie ne prarado darbus, bet tie, kurie dirbo savarankiškai, kurie niekur nedirbo ir registruojasi tarnyboje, kad gautų naujas pasirodžiusias pagalbos priemones“, – sakė L. Kukuraitis.

Jo teigimu, prastovose šiuo metu yra apie 40 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių