Quantcast

Ministerijų ginčai stabdo ES investicijas

  • Teksto dydis:

Metai netrukus baigsis, tačiau verslas dar aiškiai nežino, nei kokių Europos Sąjungos (ES) priemonių kvietimai bus skelbiami pirmąjį ateinančių metų ketvirtį, nei kiek jiems bus skirta lėšų. Spėliojama, kad Ūkio ir Finansų ministerijos vis dar ginčijasi, kurios ES priemonės bus grąžintinos, kurios - subsidijos, rašo "Verslo žinios".

"Ūkio ministerijai tikrai reikėtų pasitempti. 2015 metų kvietimų planas įgyvendintas ne visas - jis keliamas į 2016 metus Ir nenustebčiau, jeigu 2016 metų kvietimų plano sulauktume tik apie sausį. O verslui šiuo metu labiausiai reikia aiškaus ir prognozuojamo planavimo ilgesniam laikotarpiui, kad galėtų iš anksto pasiruošti", - sakė verslo konsultacijų įmonės "Eurokonsultacijos" vadovas Emilijus Vinča.

Ypač informacijos trūksta apie naujas priemones. Preliminariame plane, kurį pavyko gauti iš ministerijos, pirmąjį 2016 metų ketvirtį bus skelbiami kvietimai pagal tokias naujas priemones kaip "Eco Inovacijos LT", "Atsinaujinantys energijos šaltiniai pramonei LT+" ir "Pameistrystė LT".


Šiame straipsnyje: ES paramaministerijosginčai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių