Quantcast

Ministerijos raginamos spartinti DNR plano investicijas

  • Teksto dydis:

Įgyvendinant šalies ekonomikos pertvarkai skirtą milijardinį Ateities ekonomikos DNR planą per keturis mėnesius investuota 790 mln. eurų – apie 13,5 proc. numatytų lėšų (5,8 mlrd. eurų).

Finansų ministerija ragina kitas ministerijas, kad kas mėnesį būtų išmokama bent po 5,5 proc. plane joms numatytų lėšų, – nuo liepos šis rodiklis vidutiniškai tesiekia 3,3 proc.

„Jau yra investuota 790,2 mln. eurų, daugiausia lėšų investuota pagal Žmogiškojo kapitalo ir Ekonominės infrastruktūros kryptis. Daugiausia planuotų lėšų yra panaudojusios Susisiekimo, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos“, – Vyriausybės pasitarime trečiadienį pristatydamas plano ataskaitą sakė laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka.

Ministerija pažymi, kad spalį bendra plano vertė nuo 6,3 mlrd. eurų sumažinta iki 5,8 mlrd. eurų, iš jų 4,1 mlrd. eurų jau buvo suplanuotos ir įgyvendinamos investicijos, o dar 1,7 mlrd. eurų – naujos investicijos.

Planui įgyvendinti jau skirta 5,2 mlrd. eurų, liko nepaskirstyta apie 618 mln. eurų.

Birželį patvirtintame plane numatyti penki prioritetai – žmogiškasis kapitalas, skaitmeninė ekonomika ir verslas, inovacijos ir moksliniai tyrimai, ekonominė infrastruktūra bei klimato kaita ir energetika. Jo įgyvendinimo laikotarpis – nuo 2020 metų liepos 1 dienos iki 2021 metų gruodžio 31 dienos.

Naujoji centro dešinės koalicija jau deklaravo planus imtis „Ateities ekonomikos DNR“ plano peržiūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių