Quantcast

Ministerija siūlo kol kas nepritarti Seimo narių norui sparčiau indeksuoti pensijas

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl kai kurių Seimo narių siūlymo spartinti pensijų indeksavimą. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo kol kas tam nepritarti, nes ji rengia pasiūlymus dėl pensijų ir kitų išmokų pokyčių.

Grupė Seimo narių siūlė keisti pensijų indeksavimo koeficiento apskaičiavimą, tam naudojant padvigubintą praėjusių metų vartotojų kainų indekso vidurkį.

Ministerijos teigimu, sparčiau pensijos galėtų būti indeksuojamos tik peržiūrint formulės rodiklius ir koeficiento apskaičiavimo taisykles bei sprendžiant visos pensijų sistemos problemas.

Vyriausybė pirmąjį šių metų ketvirtį žada peržiūrėti teisės aktus dėl valstybinių pensijų, rentų, išmokų, o kartu ir jų indeksavimą bei dydžius. Pasiūlymus dėl pensijų ir kitų išmokų pokyčių Seimui planuojama pateikti iki 2023 metų antrojo ketvirčio.

Be to, ministerijos teigimu, Seimo narių siūlymui šiemet papildomai reikėtų apie 1,5 mln. eurų, 2023 metais – 4,6 mln. eurų, o 2024 metais – 7,5 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, tačiau jos nenumatytos.

Nuo 2021 metų nustatytas kasmetinis pensijų indeksavimas pagal praėjusių metų suderinto vartotojų kainų indekso vidurkį. 2021 metais koeficientas buvo 1,012, pensijų bazės dydis – 58,7 euro, o 2022 metais – atitinkamai 1,011 ir 59,35 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Pensijos juokingos ir labai gaila, kad žmonės išdirbę ir kūrę šią Valstybę turi būti prie skurdo ribos. Kiek tiems žmonėms liko to gyvenimo ir pasidžiaugti užtarnautu poilsiu nėra galimybės.

Eikit n....

Eikit n....  portretas
Šaudyt ten jus visus reik už tokias pensijas žmogus visą gyvenimą dyrba moka mokesčių, vėliau valstybė už tai jį išmeta į šiukšlyną su 300 e, jum duot tuos pinigus ir pažiūrėt kaip pragyvensit nors mėnesį ir dar vis nustumiat pensijini amžių tolyn, kad tik žmogus pyldytu jum lovy.

Kad pajustu kaip gera gyventi pensininkams...parazitai....

Kad pajustu kaip gera gyventi pensininkams...parazitai.... portretas
Mažinkite ministerijos darbuotojams atlyginimus.......indeksuokite......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių