Quantcast

Ministerija: pašalpų gavėjų nuo birželio daugės penktadaliu

Seimui priėmus patikslintą 2022 metų biudžetą ir nuo birželio antrą kartą šiemet padidinus valstybės remiamas pajamas (VRP), socialines pašalpas ir kompensacijas už šildymą galėtų gauti maždaug 21 proc. daugiau gyventojų (31,5 tūkst. daugiau), sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė.

„Socialinių pašalpų ir kompensacijų gaus daugiau žmonių dėl to, kad didinamas VRP“, – Seimo Socialinių reikalų komitete trečiadienį teigė ministerijos Piniginės paramos ir būsto skyriaus vedėja Svetlana Kulpina.   

„Kitos savaitės pabaigoje turėsime statistiką iš visų savivaldybių, kaip atrodo pirmas ketvirtis“, – komitete teigė S. Kulpina. 

Ji prognozavo, kad socialines pašalpas nuo vasaros gaus maždaug 120 tūkst. žmonių. Vėliau ji BNS patikslino, kad pašalpas gaus apie 14,6 tūkst. gyventojų daugiau negu buvo prognozuota sausį (iki 105,4  tūkst. gavėjų) padidinus  NPD. 

Pasak S. Kulpinos, sausį kompensacijų už šildymą kreipėsi apie 150 tūkst. žmonių ir beveik visi jas gavo. Vasario ir kovo duomenų, pasak jos, dar nėra.

S. Kulpinos teigimu, socialines pašalpas gaunantys gyventojai paprastai gauna ir kompensacijas už šildymą.

Vyriausybė siūlo nuo sausio jau padidintas VRP nuo birželio dar kartą padidinti – nuo 129 iki 147 eurų. Tai reiškia, kad į pašalpas ir kompensacijas galės pretenduoti dar daugiau žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nutraukti pasalpas pasalpinei valstietijai

nutraukti pasalpas pasalpinei valstietijai portretas
nutraukti bent kokias pasalpas sitiems kaimieciams pasalpiniams. yra vos vienas kitas tikras bedarbis, visi kiti tera nasarninkai, kurie nesimokino mokykloje. nutraukus pasalpas tokie is karto ims minimalaus atlyginimo darba ir ars kaip niekada nedirbe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių