Quantcast

Ministerija: nukentėjusioms įmonėms paskirstyta beveik 60 mln. paramos

  • Teksto dydis:

Iki trečiadienio nuo pandemijos nukentėjusioms įmonėms yra suteikta beveik 21 mln. eurų paskolų ir paskirstyta 37,4 mln. eurų subsidijų, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pasak ministerijos, iki šios dienos tiesiogines COVID-19 paskolas yra gavusios 493 įmonės, o paskolų suma sudaro 20 mln. eurų. Daugiausia lengvatinių paskolų – 24,4 proc. visų paskolų – suteikta prekybos srityje veikiančioms įmonėms: 136 įmonės gavo 5,1 mln. eurų. Antroje vietoje – apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės: 104 įmonėms suteikta paskolų už 3,9 mln. eurų.   

Pagal atskirą priemonę – paskolas turizmo ir apgyvendinimo paslaugų teikėjams – 8 įmonėms yra suteikta beveik 800 tūkst. eurų paskolų.

„Subsidijos skirtos 14 904 įmonėms, joms paskirstyta 37,4 mln. eurų. Kaip ir paskolų atveju, daugiausia subsidijų yra gavusios prekybos sektoriaus įmonės – 5 211 bendrovių skirta 10,8 mln. eurų, antroje vietoje yra apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės – 2011 įmonių paskirstyta daugiau kaip 7 mln. eurų“, – pranešė ministerija.

Kaip nurodo ministerija, toliau atveriami paramos verslui duomenys – nuo šiol viešai prieinama ne tik subsidijų, bet ir išsami „Invegos“ teikiamų paskolų nuo pandemijos nukentėjusioms įmonėms statistika.

„Labai svarbu, kad duomenys yra ne tik vieši, bet ir atnaujinami realiuoju laiku. Matome, kad verslas ir visuomenė aktyviai domisi tokia informacija – per tris savaites, kai pradėjome skelbti paskolų duomenis, jau sulaukėme beveik 5 tūkstančių svetainės lankytojų. Dabar duomenų bazę papildėme paskolų statistika, tad vaizdas dar išsamesnis. Atviri duomenys – vienas iš mūsų prioritetų, tad nuosekliai einame šiuo keliu“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Nurodoma, kad ministerijos tinklalapyje artimiausiu metu bus viešai teikiami duomenys ir apie visas kitas paramos verslui priemones: turgavietės mokesčio kompensaciją, subsidijas individualią veiklą vykdantiems asmenims, taip pat apie greitu metu startuosiančias subsidijas nuo COVID-19 labiausiai nukentėjusioms įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių