Quantcast

Ministerija ištaisė siūlomo taršių automobilių mokesčio klaidas

Automobilių taršos mokesčio projektui keliaujant į Seimą, Aplinkos ministerija ištaisė technines klaidas, paliktas ankstesniame įstatymo projekto variante.

„Pirminiame projekte buvo įsivėlusi techninė klaida – ten neproporcingai didėjo mokestis. Tai dabar ta techninė klaida yra ištaisyta ir yra proporcija“, – BNS sakė aplinkos ministro atstovas Justas Jaskonis.

Pakeitus sumas, už taršiausius dyzelinius automobilius, kurių CO2 emisija viršija 350 gramų kilometrui, reikės mokėti 1280 eurų, o ne 1400 eurų. Tuo metu mokestis taršiausiems benzinu varomiems automobiliams bus 610 eurų (buvo 590 eurų), dujomis – 549 eurai (531 euras).

Pirminis įstatymo projektas sulaukė kritikos dėl neproporcingo dalies mokesčio didėjimo. Patikslintame projekte mokestis, augant išmetamam CO2 kiekiui, augs proporcingiau.

Žemutinė mokesčio riba nepasikeitė – dyzeliniai automobiliai bus apmokestinami nuo 116 gramų CO2 kilometrui, benzininiai ir dujiniai – nuo 131 gramo.

Už mažiausiai taršius dyzelinius automobilius reikės mokėti 80 eurų, už benzininius – 40 eurų, už dujomis varomus – 36 eurus.

Mokesčiui praėjusią savaitę pritarė Vyriausybė. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika teigė, kad taip siekiama pakeisti šalies transporto parko struktūrą, raginant žmones įsigyti mažiau taršius automobilius.

Jei Seimas pritars naujam mokesčiui, jis bus mokamas nuo kitų metų, registruojant automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
dyzelius iš vis reikia paskelbti už įstatymo ribų... reikia uždrausti importą ir supirkti esamus dyzelius... o jei nori važinėti su dyzeliais,- įvesti jiems super mokesčius...

Kęstas

Kęstas portretas
Mūsų laikų nepriklausomos Lietuvos istorijos santrauka: Pas mus nuolat ateina vis nauji ar atsinaujinę politikai. Jie apsimeta kas kuo: socdemais, krikdemais, Lietuvos gelbėtojais nuo rusų (tas labai populiaru), valstiečiais ar dar kuo nors. Visi jie mums žada daug gero. Mes jais paeiliui patikime. Išrenkame į valdžią. Valdžioje jie pavirsta vilkais - neoliberalais, kurie Eligijaus Masiulio metodu ima tik didelius pinigus iš verslininkų (alkoholio dėžutėse ar be jų) ir pamina viską, kas brangu mums. Kaip toks virsmas vilkais vyksta, įdomu panagrinėti. Valstiečių, kurie dabar valdo, atveju išrinkome į valdžią valstiečius, o vyriausybę formuoti gavo neoliberalai, prisiplakę prie valstiečių, vadinami Skvernelio sparnu [1]. Taip kad rinkome valstiečius, valdžioje turime tuos pačius žmones, kokius turėjome visus šios Nepriklausomybės metus - neoliberalus. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Ernestas

Ernestas portretas
Kad įvedė mokestį ir dujiniams automobiliams - imbicilai - kitaip negaliu pavadinti. Elektriniai auto dar labiau teršia gamtą, nes elektra gaminama naudojant anglį, atominę energiją - kur atliekos dar pavojingesnės. Arba gaminama naudojant dujas..... Tai KAM DAR DUJINIUS AUTOMOBILIUS APMOKESTINTI?????????????????????????? Imbicilai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių