Quantcast

Kaip per metus keitėsi bankų pelnas, gyventojų ir įmonių indėliai?

Pirmą pusmetį šiek tiek sumažėjo bankų sektoriaus pelnas, tačiau ir toliau augo bankuose laikomų gyventojų ir įmonių indėliai, praneša Lietuvos bankas.

Pagal pranešimą, Lietuvoje veikiantys bankai šių metų pirmą pusmetį uždirbo beveik 180 mln. eurų pelno, kuris buvo 0,9 mln. eurų (0,5 proc.) mažesnis nei tą patį praėjusių metų laikotarpį. Pelningai veikė 10, nuostolingai – 5 bankų sektoriaus dalyviai.

Minimu laikotarpiu bankuose laikomų indėlių suma padidėjo 2,2 mlrd. eurų (10,8 proc.) ir siekė 22,6 mlrd. eurų. Gyventojų indėlių suma per metus išaugo 1,4 mlrd. eurų (beveik 11 proc.) ir sudarė 13,7 mlrd. eurų. Įmonių indėlių suma padidėjo 400 mln. eurų (12,5 proc.) ir siekė 6,3 mlrd. eurų.

Bankų klientams suteiktų paskolų portfelio grynoji vertė šių metų pirmo pusmečio pabaigoje sudarė 20,1 mlrd. eurų ir, palyginti su laikotarpiu prieš metus, buvo 1 proc. didesnė.

„Šio portfelio augimo tempas pastaruoju laikotarpiu buvo kuklesnis, daugiausia prie to prisidėjo 2018 ir 2019 metų sandūroje vykę bankų sektoriaus pokyčiai – reorganizacija į filialus ir kai kurių dalyvių sprendimai pasitraukti iš rinkos. Visa tai nulėmė paskolų portfelio persiskirstymą ir pokyčius suteikiant naujas paskolas,” – teigia Lietuvos bankas.

Lietuvos bankas šiuo metu kartu su Europos Centriniu Banku nagrinėja keturias paraiškas dėl banko licencijos gavimo, iš jų trys – dėl specializuoto banko, viena – dėl banko licencijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v,, dff

v,,  dff portretas
i diena uzdirba milijona vagys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių