Quantcast

Mažos galios atsinaujinančios energijos išteklių projektams – beveik 10 mln. eurų

Energetikos ministras Dainius Kreivys pasirašė įsakymą, kuriuo elektros energiją iš atsinaujinančių energijos išteklių gaminančių mažos galios elektrinių plėtrai skirta beveik 10 mln. eurų.

Kaip nurodo Energetikos ministerija, projektai finansuojami iš atsinaujinančių energijos išteklių statistinių perdavimų Liuksemburgui.

Iš viso parama buvo skirta 37 projektams. Numatoma, kad įgyvendinus šiuos projektus Lietuvoje papildomai atsiras daugiau nei 21 megavato (MW) suminės įrengtosios galios mažų vėjo elektrinių ir daugiau nei 5 MW suminės įrengtosios galios mažų saulės elektrinių.

Pasak ministerijos, teigiamai įvertintos 126 paraiškos, kurių bendra prašoma suma siekia daugiau nei 22 mln. eurų, iš jų 89 proc. paraiškų prašoma paramos saulės elektrinių įrengimui, 11 proc. – vėjo elektrinėms.

Paraiškas teikti ir gauti finansavimą galėjo labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės, ūkininkai ir atsinaujinančių išteklių energijos bendrijos.

Siekiama, kad atsinaujinančių energijos išteklių dalis galutiniame elektros suvartojimo balanse 2030 metais sudarytų 50 proc., o 2050 metais – 100 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadinasi 10 milijonu

vadinasi 10 milijonu  portretas
kaip y subine sukisti....

Anonimas

Anonimas portretas
geriau ant urano elektrine nedidele pagamint,stai jutubej yra rusas kuris pagamino maza ae namu salygom kuri labai taupi ir jos energijos uztenka visam kaimui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių