Quantcast

Mažėja ginčų dėl prekių ženklų

  • Teksto dydis:

Valstybinis patentų biuras fiksuoja mažėjantį ginčų dėl prekių ženklų skaičių. Vieni spėja, kad verslininkai atidžiau vertina galimą panašumą į anksčiau registruotus ženklus, kiti tvirtina, jog kopijuojama, bet sumaniau.

Valstybinio patentų biuro Apeliaciniam skyriui pernai dėl neregistruoto prekės ženklo buvo pateikti 93 protestai ir 7 apeliacijos - pusantro karto mažiau negu 2014 metais, kai buvo pateikti 155 protestai ir 8 apeliacijos, praneša "Verslo žinios".

"Protestų sumažėjimo skaičiaus priežastis gali būti ir didesnis pareiškėjų atidumas, nes pačių prekių ženklų 2015 metais registruota panašiai, kaip 2014 metais", - dienraščiui sakė advokatės Redos Žabolienės kontoros "Metida" asocijuotoji partnerė, advokatė Inga Lukauskienė, pasak kurios, didesnę dalį protestų Lietuvoje pateikia užsienio įmonės, todėl mažesnis paduotų protestų skaičius gali būti paaiškinamas sumažėjusiu užsienio įmonių dėmesiu nacionaliniams prekių ženklams, koncentruojantis į tuos ženklus, kurie registruojami Europos Sąjungos lygiu.


Šiame straipsnyje: prekių ženklaiginčaiprekės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių