Quantcast

„Maximos“ parduotuvės griūtis brangins draudimą

  • Teksto dydis:

Neabejojama, kad Rygos "Maxima" prekybos centos griūtis turės įtakos ne tik Latvijos, bet ir Lietuvos draudimo rinkai, rašo portalas eversus.lt.

"Nelaimė Rygoje padarys įtaką draudimo kainoms ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje", - sakė Lietuvos draudikų asociacijos direktorius Andrius Romanovskis.

Pasak jo, pirmiausia šiuos pokyčius turėtų pajusti tie, kurie valdo viešosios paskirties pastatus su dideliu lankytojų srautu. Tokią išvadą perša ir Europos patirtis: pavyzdžiui, po traukinio avarijos Ispanijoje, kurioje žuvo apie 80 žmonių, pabrango rizikų draudimas, susijęs su geležinkelio transportu.

"Draudimo paslaugos "Maximai" tikrai brangs, tačiau neatmetu galimybės, kad įkainiai kils viso mažmeninės prekybos sektoriaus dalyviams", - sakė "Norfos mažmenos" valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Draudimo bendrovės "Ergo" Latvijos padalinio atstovė Inesė Kronberga žiniasklaidai yra patvirtinusi, kad Rygos "Maximai" ir statybos bendrovei "Re&Re" buvo išduoti keli draudimo polisai - turto, statybos ir civilinės atsakomybės draudimas.

Jis taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad jeigu šis atvejis bus pripažintas draudiminiu, tai nereiškia, kad su tuo bus susijusi tik viena draudimo bendrovė ir įmonei ar nukentėjusiesiems bus išmokėtas tik vienas draudimas.

Eversus.lt duomenimis, pernai vasarą dėl patalpų, kur buvo įsikūręs sugriuvęs "Maxima" prekybos centras Rygoje, įsigijimo varžėsi investicijų bendrovė "BPT Asset Management" ir "Maxima". Tačiau pastaroji turėjo pirmumo teisę, todėl ji ir įsigijo patalpas "Homburg Zolitude" pastate.

Kai kurie ekspertai skaičiuoja, kad sugriuvęs prekybos centras "Maxima Latvia" galėjo padaryti maždaug 10 mln. litų nuostolių. Į šią sumą jie įtraukė tik pastato atstatymo kainą, ten buvusių prekių vertę ir parduotuvės įrangą. Pernai "Maxima Latvija" apyvarta siekė 2,187 mlrd. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??????????????????

?????????????????? portretas
Prie ko cia draudimas,jei apsauginiai specialiai neisleido zmoniu is griuvancio pastato?

krc

krc portretas
nu va dabar brangs mesa ir benzinas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių