Quantcast

M. Skuodis: dėl tolimojo reiso susisiekimo jokių staigių judesių artimiausiu metu nebus

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad artimiausiu metu sprendimų dėl tolimojo reiso susisiekimo neplanuojama.

„Jokių staigių judesių artimiausiu metu nebus. Mano tikslas, kad tie maršrutai, kurie yra, išliktų“, –  Seimo socialdemokratų frakcijos posėdyje trečiadienį sakė M. Skuodis.

Jis priminė Konkurencijos tarybos išvadą, kad Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA), pratęsdama sutartis su 42 vežėjais vežti keleivius tolimojo reguliaraus susisiekimo kelių transporto maršrutais, ribojo konkurenciją ir neleido į rinką įeiti naujiems dalyviams. LTSA įpareigota ne tik sumokėti 43,1 tūkst. eurų baudą, bet ir ne vėliau kaip per 8 mėnesius nutraukti sutartis, o vežėjus atrinkti paskelbus konkurencingos atrankos procedūras. Ši išvada apskųsta teismui.

„Teismas kitą savaitę tars žodį. Turime dabar sulaukti teismo ir matysime, kokia kryptimi reikėtų judėti. Vienas dalykas ko man nesinorėtų – skelbti trumpų konkursų, kurie sujauktų ir sugriautų visą sistemą“, – sakė M. Skuodis.

Kalbėdamas apie susisiekimą traukiniais, jis sakė, kad daromos didelės investicijos į traukinių atnaujinimą ir jų tinklą.

„Man svarbu, kad traukiniai kooperuotųsi su vežėjais, dėl to ministerijoje sudaryta tolimojo susisiekimo patariamoji taryba, kur pirmą kartą ir geležinkeliai dalyvauja, kad su vežėjų asociacijomis, geležinkeliais, savivaldybių asociacija suderintume planus“, – sakė M. Skuodis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių