Quantcast

M. Navickienė skiepytis dėl išmokos ketinančius senjorus ragina vakcinuotis jau dabar

Ministrų kabinetui trečiadienį pritarus siūlymui dėl vienkartinių išmokų nuo koronaviruso pasiskiepijusiems 75–erių ir vyresniems senjorams, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ragina gyventojus nelaukti spalio 18 dienos, kada šis įstatymas, jei Seimas nuspręstų, pradėtų galioti. Jos teigimu, vienkartines išmokas gautų ir tie senjorai, kurie pasiskiepys ir iki įstatymo įsigaliojimo datos. Tad, akcentuoja ministrė, pasiskiepyti vien dėl išmokos ketinantys asmenys neturėtų laukti.

„Įstatymas bus taikomas ir atgal. Ir tie žmonės, pagal įstatymo raidę, kurie jau yra vakcinavęsi nuo rugsėjo mėnesio pradžios, jie patektų į to 100 eurų papildomos išmokos gavėjų ratą. Taigi nėra svarbu, ar jūs pasiskiepijote šiandien, ar pasiskiepysite po spalio 18 d., vis tiek šią išmoką gausite. Kviečiu neatidėlioti šio sprendimo“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė M. Navickienė.

Vyriausybė trečiadienio posėdyje apsisprendė Seimui teikti įstatymo projektą dėl vienkartinių išmokų mokėjimo pasiskiepijusiems vakcina nuo COVID-19. Šį siūlymą prašoma parlamente svarstyti ypatingos skubos tvarka. Čia ir bus priimtas galutinis sprendimas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) įregistruotu projektu 100 eurų vienkartines išmokas siūloma mokėti 75-erių metų amžiaus ir vyresniems asmenims, kurie iki rugsėjo 1 d. nebuvo pasiskiepiję nė viena vakcinos nuo COVID-19 doze, ir iki šių metų pabaigos nusprendė vakcinuotis.

Taip pat pagal projektą tokia išmoka būtų mokama ir tiems, kurie jau pasiskiepijo pilna skiepijimo schema ir iki 2022 m. balandžio mėnesio pasiskiepys trečiąja ar antrąja doze (priklausomai nuo pasirinktos vakcinos).

Numatoma, šiam projektui įgyvendinti reikėtų 27,19 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Kaip teigia šios iniciatyvos rengėjai, skatinti būtent 75 metų ir vyresnius asmenis pasirinkta, kadangi nuo šios amžiaus ribos kyla didžiausia rizika mirti nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kovidija

 Kovidija portretas
Kuo daugiau skiepijasi,tuo daugiau susirgimų,dar niekada nebuvo virš 2000 skaičiaus.Po skiepo artimam jaunam žmogui išsivystė hemolizė!!!

Liudvika

Liudvika  portretas
Juokas pro ašaras,bepročiai juk už 100 e nepalaidos.Tikras durnynas tame seime.Jų protas jau nukulniavo užpakalyn.Kuo tolyn tuo gražin.Tai geras mąsalas 100 e ir kaput.

kaunieteN

kaunieteN portretas
Laukiu kai valdziagyviai mokes po 10000 euru uz skiepa nuoda, tada gal ir surizikuociau, dabar ta 100 euru tegu susikisa i ten kur nesueina
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių