Quantcast

M. Navickienė: norime labiau išgryninti Užimtumo tarnybos misiją

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nori labiau išgryninti Užimtumo tarnybos misiją – ar tai turi būti įstaiga, mokanti papildomą socialinę paramą, ar padedanti susirasti darbą.

Pasak ministrės, didelis registruotų bedarbių skaičius Lietuvoje gali būti dėl neveikiančios perkvalifikavimo tvarkos arba paskatų trūkumo.

„Esame diskusijų etape, bet turiu užsibrėžtą tikslą, kad Užimtumo tarnyba labiau išsigrynintų misiją. Norime sau atsakyti į klausimą – kodėl vis dar mums nepavyksta subendrinti laisvų darbo vietų poreikio ir tų žmonių, kurie šiandien yra registruoti Užimtumo tarnyboje“, – žurnalistams pirmadienį sakė Monika Navickienė.

„Panašu, kad tai yra dėl kvalifikacijos neatitikimų, tai yra, kad arba netaiklus mūsų perkvalifikavimo mechanizmas, arba žmonės neturi paskatų keisti savo kvalifikaciją ir eiti į laisvas darbo vietas (...) Jeigu tų realių paskatų neturi, tai klausimas, ar Užimtumo tarnyba šiai dienai yra papildomos socialinės paramos teikimo įstaiga, ar tai yra institucija, kuri turėtų atlikti savo misiją – surasti darbą“, – svarstė ji.

Ministrės teigimu, vis dar didelį registruotų bedarbių skaičių galėjo lemti ir darbo paieškos išmokos. Pasak M. Navickienės, bedarbių galėtų sumažėti, jei privalomas sveikatos draudimas būtų prieinamas visiems žmonėms, kurie neturi pajamų, bet gyvena ir yra registruoti Lietuvoje.

„Jis galėtų priklausyti universaliu būdu, nepriklausomai nuo to, ar jis yra registruotas Užimtumo tarnyboje. Jei dėl šito klausimo pavyktų susitarti su Sveikatos apsaugos ministerija ir Finansų ministerija, manome, kad Užimtumo tarnyboje liktų daugiau tų žmonių, kurie turi realias paskatas ieškoti darbo“, – sakė M. Navickienė.

Registruotas nedarbas šalyje siekia 13,8 proc. – bedarbių skaičius siekia 239,5 tūkst. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
Kaip is siulyto darbo uzmokescio pragyventi jei pasiskaicisvus minimaliai dar i menesi reikia penkesdesimt euru prideti ir dar jei atlyginimas mokamas laiku kur retai tai buna mokekit kas savaite anglijoje daug kur pinigai mokami per savaite ar kas dvi kitaip zmones gala su galu nesudurtu apie tai reikia sneketi ir rasyti o ne girti kaip cia pas mus labai gerai viskas sutvarkyta prie ruso ir tai avansa zmones gaudavo o sendien anarchija is valdzios puses

Asta

Asta portretas
Kaip įsidarbinti 62 metų , niekam esi nereikalingas. Esu užimtumo tarnyboje, ja ir ką jokių išmokų , jokios pagalbos, nes esu ilgalaikė bedarbė

klaipėda

klaipėda portretas
Nenori tie ilgalaikiai bedarbiai dirbt, jiems tenka išmokų. Jei žmogus gyvenimą gyvena tik išmokų pagalba, tai jis ir nedirbs. O jiems išmokas tik kelia, jie valstybei jokių mokesčių nemokėjo. Valdžiai reikia gerai pagalvoti ir baigti šelpti pašalpius, tegul eina dirbti ir mokesčius mokėti valstybei.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių