Quantcast

M. Majauskas: reikėtų nustatyti elektros, dujų, šildymo kainų augimo „lubas“

Vyriausybė turėtų nustatyti energetikos išteklių – elektros, dujų, šildymo – kainų augimo „lubas“, o jas viršijusį padidėjimą gyventojams kompensuoti, sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas.

„Koks tas procentas kainų augimo yra toleruojamas ir protingas, turi apsispręsti Vyriausybė. Vyriausybei priėmus sprendimą dėl procento, kiek gali augti kainos, visa kita virš tos ribos, mano supratimu, turėtų kompensuoti valstybė“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Mykolas Majauskas.

Jis pakartojo, kad šildymo kompensacijos turi būti prieinamos ne tik nepasiturintiems, bet ir vidutines pajamas gaunantiems gyventojams.

M. Majauskas sako pritariantis krypčiai neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) prilyginti minimaliai mėnesio algai (MMA), bet pabrėžė, kad dėl tokio sprendimo valstybės biudžetas negautų 550 mln. eurų pajamų, o gyventojai, gaunantys vidutines pajamas, „į kišenę“ papildomai gautų 70 eurų.

Lietuvos bankas taip pat siūlo didinti NPD, ilgainiui jį prilyginant MMA, tokiu būdu NPD didėtų nuo 460 eurų iki 730 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių