Quantcast

M. Majauskas atskleidė, kiek kitais metais gali augti minimali alga

2023 metais minimali mėnesio alga (MMA) gali padidėti nuo 15 proc. iki 19 proc., sako Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas. Tuo metu pensijos ir biudžetininkų atlyginimai turėtų augti 10 proc.

„Ji (MMA - BNS) turėtų didėti nuo nuo 15 proc. iki 19 proc. Atitinkamai maždaug Vyriausybė turėtų paskaičiuoti, kiek turėtų didėti neapmokestinamų pajamų dydis, kad ta našta verslui būtų šiek tiek  kompensuota, nes didėjanti minimali alga yra našta smulkiam ir viduriniam verslui visų pirma“, – antradienį Žinių radijui teigė M. Majauskas. 

„Minimali alga turi būti didinama pagal iš anksto sutartą formulę taip, kad ji priklausytų ne nuo politikų geros valios, o nuo objektyvių ekonominių parametrų“, – pridūrė parlamentinio komiteto vadovas. 

M. Majausko teigimu, pensijos kitais metais turėtų augti ne mažiau kaip 10 proc., be to, turės būti didinamas ir bazinis atlyginimas, kuris yra svarbus apskaičiuojant atlyginimus viešojo sektoriaus darbuotojams.

Komiteto pirmininko teigimu, norint iš  dalies kompensuoti dėl iki 20 proc. išaugusios infliacijos prarandamą perkamąją galią, reikia didinti atlyginimus bent 10 proc.

„Dar bent pusę milijardo kainuos (biudžetui – BNS), – svarstė M. Majauskas.

M. Majausko duomenimis, dabar šiame sektoriuje dirba apie 300 tūkst. žmonių, kurių atlyginimas siekia apie 1,5 tūkst. eurų.

Šiemet Lietuvoje MMA siekia 730 eurų neatskaičius mokesčius arba 550 eurų „į rankas“.

Liepą Lietuvos bankas pasiūlė, jog MMA kitąmet galėtų augti 18,9 proc. arba 138 eurais iki 868 eurų, tačiau tuo pat metu nurodė, jog dėl didelio ekonomikos neapibrėžtumo palaikytų atsargesnių sprendimų paiešką, pavyzdžiui, vėlesnį sprendimo dėl MMA priėmimą ar didinimą dalimis.

Trišalėje taryba pradėjo diskusijas šiuo klausimu, tačiau galutinį sprendimą dėl MMA turės priimti Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

no coment...

no  coment... portretas
konservatlibersosiniu pediku valdzia...

Pishhhh

Pishhhh portretas
Jus b..... t ten iš medžio iškritę kas tas 10% pažiūrėkit kiek procentų viskas brango plius infliacija, valinkit nuo lovio užknisot taškyt pinigus kur nereikia.Visiem tik ne savim.

o kodėl pensijos augs tik 10 procentų

o kodėl pensijos augs tik 10 procentų portretas
jeigu infliacija 20 proc. jobana valdžia, tikiuosi rudeni jus išvaikys ūrodai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių