Quantcast

„LTG Cargo“ per pusantro mėnesio atmetė virš 900 prašymų gabenti krovinius 

  • Teksto dydis:

Nuo kovo sugriežtinus krovinių gabenimo kontrolę „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ iki šiol atmetė 909 prašymus gabenti krovinius – beveik pusė jų susiję su jų  judėjimu tarp Lietuvos ir Baltarusijos.

Nuo kovo 1 dienos „LTG Cargo“ yra sulaukusi 4,7 tūkst. paraiškų, iš jų 3,65 tūkst. – patvirtintos, 909 atmestos, iš kurių 422 skirtos vežimui į Baltarusiją ir iš jos.  

Vien praėjusią savaitę įmonė gavo 546 paraiškas vežti krovinius tarp Lietuvos ir užsienio šalių, iš jų 371 patvirtinta, 53  atmestos, iš jų 38 – į Baltarusiją ir iš jos.  Dar dėl 122 paraiškų sprendimas bus priimtas detaliau įvertinus duomenis.

Praėjusią savaitę atmesti 28 prašymai gabenti vagonus su konteineriais, 25 – su maisto produktais, 23 – su žemės ūkio produkcijos išspaudomis, 17 – su durpėmis ir jų produktais, 10 – su technine įranga. 

Siekiant užkirsti kelią galimam sankcijų apėjimui, „LTG Cargo“ nuo kovo 1 dienos sugriežtino krovinių gabenimo kontrolę. Pagal ją visi įmonės klientai, gabenantys krovinius plačiąja vėže, privalo apie juos pateikti papildomą informaciją ir dokumentus, taip pat iš naujo pateikti paraiškas kroviniams iš trečiųjų šalių vežti kartu su papildoma informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių