Quantcast

Livintų geležinkelio stotis gali būti uždaryta

Susisiekimo ministerija siūlo nuo 2023 m. vasario 1 d. uždaryti Livintų geležinkelio stotį Kaišiadorių rajone bei nustatyti, kad iki stoties uždarymo joje būtų atliekamos tik traukinių prasilenkimo operacijos.

Iki 2023 m. vasario 1 d. planuojama atlikti tarpstočio Livintai-Gaižiūnai rekonstrukcijos darbus ir įrengti dvikelį geležinkelio kelio ruožą, teigiama Vyriausybės pažymoje.

Uždarius Livintų geležinkelio stotį ir išardžius šios stoties peroną, jo vietoje bus įrengtas naujas 1 520 mm pločio vėžės geležinkelio kelias.
 
Teigiama, kad organizuojant traukinių prasilenkimą nebebus traukinių prastovų, padidės viešosios geležinkelių infrastruktūros pajėgumai, nes geležinkelių transporto eismas bus vykdomas dviem pagrindiniais geležinkelio keliais ir skirtingomis kryptimis. Neliks poreikio Livintų geležinkelio stotyje organizuoti traukinių prasilenkimo.
 
Šis klausimas kitą savaitę turėtų būti svarstomas Vyriausybėje.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgis

Virgis portretas
Tai ten jau šimtas metų traukiniai nestoja, o darbuotojams sudėtinga pasiekti darbo vietą, greičiau uždarytų tai ir vargai baigtųsi visiems. Svarbu sėkmingai ir be incidentų užbaigt pradėtus darbus.

Julija

Julija portretas
O ką reiks daryti gyventojams, gyvenantiems aplinkiniuose kaimuose ? Kaip pasiekti Kaišiadoris, Kauną,Vilnių? Autobusai kursuoja labai retai, "Kaišiadorių paslaugoms" į tą pusę autobusų maršrutai nuostolingi. Nejau gyventojai bus palikti likimo valiai ?

Ne

Ne portretas
Neuždaryta o optimizuota')
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių