Quantcast

„Litgrid“: didmeninė elektros kaina per savaitę Lietuvoje augo 64 proc.

  • Teksto dydis:

Vidutinė didmeninė elektros energijos savaitės kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje per savaitę augo 64 proc. iki 106 eurų už megavatvalandę (MWh).  Latvijoje ir Estijoje ji augo 63 proc. iki 105 eurų.

Kaip pranešė elektros perdavimo operatorė „Litgrid“, pasibaigus šventiniam laikotarpiu ir savaitės pabaigoje atšalus orams, sparčiai išaugo ir elektros vartojimas, kilstelėjęs didmenines elektros rinkos kainas.

„Praėjusią savaitę stebėjome spartų elektros vartojimo augimą – Lietuvoje jis augo 10 proc., Latvijoje – 6 proc., o Estijoje net 14 proc. Įprasta, kad baigiantis šventiniam laikotarpiui suvartojimas grįžta į prieššventinį lygį. Taip pat pirmosios metų savaitės pabaigoje grįžo ir šalčiai, ypač atšalo penktadienį, kai oro temperatūra buvo nukritusi iki -minus 16 laipsnių“, – pranešime sakė „Litgrid“ Strategijos departamento direktorius Liutauras Varanavičius.

Elektros suvartojimas Lietuvoje praėjusią savaitę augo 10 proc. iki 237 GWh. Lietuvoje vietos elektrinės užtikrino 34 proc. šalies elektros suvartojimo. Bendrai Lietuvoje praėjusią savaitę buvo pagaminta 80 GWh elektros – dešimtadaliu mažiau nei ankstesnę savaitę.

Lietuvoje vėjo jėgainių gamyba mažėjo ketvirtadaliu iki 44 GWh. Šiluminės jėgainės gamino panašiai kaip ir prieš savaitę, gamyba siekė 16 GWh, o hidroelektrinių gamyba augo 36 proc. iki 19 GWh. Šiluminės elektrinės pagamino 20 proc. Lietuvoje generuotos elektros energijos, vėjo jėgainės – 55 proc., hidroelektrinės – 23 proc., o kitos elektrinės 2 procentus.

68 proc. šalies elektros poreikio buvo importuota. Bendras importas augo 23 proc. iki 219 GWh. 47 proc. elektros į šalį pateko iš Skandinavijos per „NordBalt“ jungtį, 51 proc. – per sieną su Latvija, o 2 proc. – iš Lenkijos. 

Bendras elektros srautas iš Lietuvos išaugo 83 proc. iki 47 GWh. Per „LitPol Link“ į Lenkiją buvo nukreipta 100 proc. iš Lietuvos eksportuojamos elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elektros aferistai duzgia is dziaugsmo

elektros aferistai duzgia is dziaugsmo portretas
paspekuliuosim...paspekuliuosim...pinigelio pasidarysim is durniuku....pelnus algoms po 15000 pasidalinsim.... ir gera procenta akcininkams is seimo duosim....ai prasukom gera ...bizniuka....ai gera investicija padarem seime...

Kai valdzios

Kai valdzios portretas
viesai pareiskia,kad kainu nereguliuos,koks gi spekuliantas neatsidekos joms didesniu PVM!?

Kaip graziai 32

Kaip graziai 32  portretas
Metus 141 nas pudrina smegenis Tautai,bet gal ji to verta ir visiska bes megene ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių