Quantcast

Lietuvos ūkininkai sako Briuselyje išgirdę eurokomisaro pažadą padėti

Dėl itin kritusių pieno kainų nukentėję Lietuvos ūkininkai Briuselyje teigia išgirdę gerų žinių – už žemės ūkį atsakingas Europos Komisijos (EK) narys pažadėjo pasistengti surasti lėšų ir juos paremti, sako Kauno rajono ūkininkų sąjungos vadovas Mindaugas Maciulevičius.

„Jis (Januszas Wojciechowskis, Janušas Voičekovskis – BNS) pažadėjo, kad krizių rezervą (ES Žemės ūkio sektoriaus krizių rezervas – BNS), kurį jis operuoja kaip eurokomisaras, kad yra prerogatyva, kur jis vienas pats sprendžia, kad jame jis tikrai pasistengs surasti (lėšų – BNS) Lietuvai ir po to dar paminėjo Latviją“, – BNS teigė susitikime dalyvavęs M. Maciulevičius.

Ūkininko teigimu, problemą eurokomisaras pažadėjo pradėti spręsti jau kitą savaitę.

„Jo buvo tiesioginis įsipareigojimas, sakė, tikrai stengsimės į šitą įdėti, kitą savaitę turėtų būti techninio lygio pasitarimas ir ten jau apie tai bus kalbama“, – sakė M. Maciulevičius.

Anot Kauno rajono ūkininkų sąjungos vadovo, pieno ūkiai paramos gali tikėtis jau su kitu paramos paketu.

„Jis pasakė, kad tai yra sekantis etapas, o mes žinom, kad tas sekantis etapas yra, kur dabar net Urzula fon der Lejen (EK pirmininkė – BNS) yra užsiminus apie dedikuotą 100 mln. eurų paramą lenkams ir kitiems, kas paribyje su Ukraina, tai kad su tuo paketu bus kažkas ir mums“, – BNS pasakojo M. Maciulevičius.

Kovo pradžioje į K. Navicko prašymą padėti ūkininkams J. Wojciechowskis atsakė, kad pieno supirkimo kainos augo dvejus metus, jos ES, taip pat ir Lietuvoje buvo pakilusios iki rekordinio lygio, o dabartiniai pokyčiai nėra „rimtas rinkos disbalansas“.

Lietuva sunkumų patiriantiems šalies pieno gamintojams EK prašė skirti po 18,6 mln. eurų paramos per ketvirtį, kol kainos normalizuosis. K. Navickas anksčiau teigė, kad pagalba Lietuvai galėtų būti numatyta kitame Europos Komisijos pakete.

Siekiant stabilizuoti krizinę situaciją sektoriuje, Žemės ūkio ministerija gamintojams iš valstybės biudžeto skyrė 8 mln. eurų paramos už laikomas karves, tuo metu ūkininkai prašo bent 40 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pades

Pades portretas
skersa,ar pailga? Va,"furu vergams" - jau 30 metu "padeda" taip,kad kuo toliau - tuo labiau 3,14sdiec!

MMM

MMM portretas
tai jau tikrai, pades tave i vieta.

Dabar

Dabar portretas
reikės vykt dėl energetikų, kad žmones mulkina ,kelia kainas , nebežino kaip numaut gyventojams kelnes ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių