Quantcast

Lietuvos pusėje baigiamas dujotiekio su Latvija pajėgumų didinimo projektas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Pasvalio rajone vyks oficialus dujotiekių jungties tarp Latvijos ir Lietuvos pajėgumų padidinimo (ELLI) darbų užbaigimo Lietuvos pusėje renginys.

Lietuva savo projekto dalį užbaigė metais anksčiau nei planuota, o tai leido dujų perdavimo pajėgumus į Latviją padidinti trečdaliu – iki 90 gigavatvalandžių (GWh) per parą.

„Tokiu būdu reikšmingai sustiprintos galimybės regionui apsirūpinti dujomis, nes sudarytos sąlygos sparčiau pildyti Latvijos Inčukalno požeminę dujų saugyklą, kurioje dujas laiko visos Baltijos regiono šalys“, – teigiama „Amber Grid“ pranešime.

Renginyje netoli abiejų valstybių sienos esančioje Kiemėnų dujų apskaitos stotyje dalyvaus Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ vadovas Nemunas Biknius, Latvijos operatorės „Conexus Baltic Grid“ vadovas Uldis Baris bei Pasvalio rajono meras Gintutas Gegužinskas.

Planuojama, kad 2023 metais baigus darbus Latvijos pusėje dujotiekio pralaidumas abejomis kryptimis išaugs du kartus – iki 130,5 GWh per parą Latvijos kryptimi ir iki 119,5 GWh per parą Lietuvos kryptimi.

Bendros Lietuvos ir Latvijos investicijos projektui sieks 10,2 mln. eurų, iš jų Lietuvos – 4,7 mln. eurų, o 2,1 mln. eurų padengs Europos Komisija (EK).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatas

Vatas portretas
Kada "akcininkas" su visa oziu partija, atsijungs nuo kremliaus "elektrines"?

Latvis

Latvis portretas
Latvija visai nesiruošia pirkti dujas iš to pendelio bačkos.

J

J portretas
O tai is kur latvija turi duju kad musu pagyrunai abeliai dar ir vamzdziam pinigus meto ir kas mums situos setono isperas isrinko dziaugesi kad indapendens turi o dabar kainos pakilo virs pizos boksto ir nieko visiem gerai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių