Quantcast

Lietuvos oro uostai: balandį jau matomas didesnis keleivių ir skrydžių srautas

  • Teksto dydis:

Balandį trijuose Lietuvos oro uostuose jau matomas didesnis keleivių (30 proc. augimas) bei skrydžių (16 proc. augimas) srautas.

Kaip pranešė valstybės valdomi Lietuvos oro uostai, balandį Lietuvos oro uostuose keliavo daugiau nei 73 tūkst. keleivių (kovą buvo 56 tūkst.), pastarojo mėnesio keleivių skaičius beveik toks pats, koks fiksuotas praėjusių metų spalį.

Tačiau, lyginant 2021 metų balandį su 2019 metų tuo pačiu mėnesiu, bendras Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų keleivių srautas vis dar stipriai nukritęs ir siekia tik apie 14 proc. to mėnesio keleivių skaičiaus, kuris buvo prieš dvejus metus.

Vis dėlto Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas teigia, kad matomos tendencijos rodo ne tik laipsnišką paklausos atsigavimą, tačiau ir gerėjančias pasiūlos nuotaikas.

„Mums labai svarbu, kad paklausa auga kartu su pasiūla ir rinka atsigauna organiškai. Mūsų oro uostuose veikiančios oro bendrovės vien per balandį siūlomų vietų lėktuvuose skaičių išaugino beveik trečdaliu, tai rodo, kad aviacijos sektorius gyvena atsigavimo nuotaikomis ir sparčiai investuoja, kad būtų patenkinta auganti paklausa kelionėms“, – pranešime teigia A. Stikliūnas.

Balandį, palyginti su kovu, Lietuvos oro uostuose pervežtų krovinių kiekis beveik nekito – per mėnesį pergabenta beveik 1800 tonų įvairių krovinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių