Quantcast

„Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas: vadovas M. Bartuška pasitrauks iš pareigų

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška trauksis po pereinamojo laikotarpio – iki tol jis turės rasti sprendimus suvaldyti situaciją, susijusią su „Belaruskalij“ trąšų tranzitu, antradienio vakarą patvirtino įmonės valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas.

„Įmonės veiklos tęstinumui geriausias sprendimas būtų dabar sutarti su vadovu dėl pereinamojo laikotarpio, kada vadovas galėtų pasitraukti iš užimamų pareigų“, – žurnalistams antradienį vakare sakė K. Šliužas.

Pereinamojo laikotarpio trukmės jis neįvardijo. K. Šliužas pabrėžė, kad tokiam sprendimui vienbalsiai pritarė valdyba ir pats M. Bartuška.

„Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas teigė, kad M. Bartuška trauksis siekiant deeskaluoti situaciją dėl nepaisant JAV sankcijų „Belaruskalij“ tebesitęsiančio trąšų tranzito per Lietuvą ir sumažinti reputacines įmonės rizikas.

Pasak K. Šliužo, iki atsistatydinimo M. Bartuška su komanda turės sukurti „labai aiškų, skaidrų ir efektyvų“ veiksmų planą, kaip toliau valdyti situaciją.

Nepaisant to, kokį mes sprendimą šiandien priėmėme, problemos šaknis ir diskusijų esmė niekur nedingsta.

„Nepaisant to, kokį mes sprendimą šiandien priėmėme, problemos šaknis ir diskusijų esmė niekur nedingsta“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas.

„Sprendimus dėl to reikės priimti artimiausioje ateityje ir tęsti įmonės veiklą, vadovaujantis geriausiais jos interesais ir vykdant akcininko valią“, – pridūrė jis.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Labai didelė problema - iešmai visi automatiniai, neišėjo atleisti iešmininko, seniai visi atleisti. Bet galvoju mašinisto būtų užtekę, jie čia pridirbo su savo šilumvežiais.

Rado iesmininka

Rado iesmininka portretas
O,ausys tai anuko kyso...

Arunas

Arunas  portretas
Gerai, kad ji atleidžia iš pareigų o kiek jis pats ateidamas į direktoriaus pareigas kiek jis atleido žmonių LG padaręs didelia sumaištį su savo pertvarkomis.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių