Quantcast

Lietuvos gamintojai galės eksportuoti pieno produktus į Kolumbiją

Abi Kolumbijos kompetentingos institucijos patvirtino septyniolikos Lietuvos pieno perdirbimo įmonių, kurioms suteikiama teisė eksportuoti pieno produktus į šią Pietų Amerikos valstybę, sąrašą, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Kaip praneša VMVT, derybos dėl leidimų pieno ir pieno produktų gamintojams eksportuoti į Kolumbiją, atsiradus poreikiui, pradėtos intensyviai vystyti praėjusiais metais.

„Lietuvos gamintojams tai džiugi naujiena, nes oficialaus veterinarinio sertifikato patvirtinimas reiškia dar vieną puikų įvertinimą visam šalies pieno gamybos sektoriui. Šių derybų proceso metu Kolumbijos atsakingoms institucijoms buvo pateikti visi reikalingi dokumentai, pildyti klausimynai dėl produkcijos, kurią ketinama eksportuoti, saugos ir kokybės, šios šalies ekspertai atsakingai vertino mūsų šalyje vykdomos valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės sistemos efektyvumą“, – sakė VMVT direktorius Darius Remeika.

Nuo šiol į Kolumbiją Lietuvos gamintojai gali eksportuoti sviestą, sūrius, kondensuotą pieną, pieno miltelius, baltymų koncentratus ir kitą pieno produkciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

protas

protas portretas
is ten netoli ir amazones indenai jie irgi nori pieno o atsiskaitys medziu lapais

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kolumbija už pieną atsiskaitys narkotikais

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Iš kur Lietuvos gamintojai pieną importuos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių