Quantcast

Lietuvos fabrikai Rusijoje kelia kainas

  • Teksto dydis:

Kai euras perkopė 100 Rusijos rublių ribą, Lietuvos įmonės, eksportuojančios į šią valstybę ar turinčios ten gamyklų, derasi dėl naujų kainų ir tiekimo sąlygų. Produkciją brangina "Vičiūnai", "Daumantai LT", "Kaliningradskij delikates", rašo "Verslo žinios".

"Rublis mums, Rusijos fabrikui, iki šios savaitės nebuvo baisus. Tačiau padėtis pasikeitė kardinaliai, prieš Kalėdas darbo turime visi. Ne su dovanomis pas partnerius važinėjame, o skaičiuojame", - sakė žuvų perdirbimo gamyklą Sovetske, Kaliningrado srityje, turinčios įmonių grupės "Vičiūnai" vadovas Visvaldas Matijošaitis.

Kaliningrado srityje pernai naują pagardų gamyklą pastačiusios bendrovės "Daumantai LT" vadovas Saulius Grinkevičius teigė, kad įmonė taip pat kelia kainas. Mėsos perdirbimo gamyklos "Kaliningradskij delikates" valdybos pirmininkas Gintaras Valančius patvirtino, kad įmonė nuo ketvirtadienio produkciją brangina 20 proc., o kainas prekybos tinklams persvarsto kas savaitę.

R. Kabečius: dalis Rusijos rinkos bus prarasta

Lietuvos komercijos atašė Rusijoje Remigijus Kabečius teigia, kad vietos įmonių vadovai laukia, kad ateinančius porą mėnesių kursas stabilizuosis. Kitas faktorius, kodėl verslas ramiau žiūri į ateitį, - nebekrinta naftos kaina, rašo "Verslo žinios".

"Laukiu, kad per kelis mėnesius kurso ir naftos kainos kritimas baigsis ir verslas galės ieškoti kelių prisitaikyti ir išgyventi, nes šalies ekonomika nukentės gana daug. Šio ramesnio laikotarpio geroji pusė bus tik ta, kad pagaliau galima prognozuoti valiutos kursą", - sakė R.Kabečius.

Jis teigė, kad lietuviai, kurie investavo Rusijoje, niekur nepabėgo, tačiau naujų projektų ir planų eiti į šią valstybę šiemet mažiau nei pernai. Nauji projektai neplėtojami. Mūsų eksportas nesustojo, tačiau dėl Rusijos ekonomikos ir politikos sunkumų mažėja, kaip ir kitų ES šalių. Pasak R.Kabečiaus, dalis rinkos neišvengiamai bus prarasta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių