Quantcast

Lietuvos BVP pernai augo 3,4 proc., ketvirtąjį ketvirtį – 3,3 proc.

  • Teksto dydis:

Lietuvos bendrasis vidaus produktas ( BVP) pernai, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, padidėjo 3,4 proc. ir to meto kainomis siekė 119,305 mlrd. litų bei buvo didesnis nei prieš krizę.

Ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2012 metų laikotarpiu, Lietuvos BVP pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 3,3 proc. iki 30,421 mlrd. litų, pranešė Statistikos departamentas.

Statistikos departamento generalinė direktorė Vilija Lapėnienė ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė, kad BVP pernai buvo 1 proc. didesnis nei prieškriziniais 2007 metais.

Statistikų teigimu, BVP augimą pernai daugiausia lėmė atsigaunantis statybos sektorius, apdirbamoji gamyba ir vidaus vartojimas.

BVP augimas, nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, pernai siekė 3,2 proc., o tik ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2012 metų ketvirčiu, - 3,5 procento.

Lietuvos BVP ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį, palyginti su trečiuoju ketvirčiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 1,2 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos - sumenko 4,1 proc.).

Statistikos departamentas taip pat patikslino 2013 metų trečiojo ketvirčio BVP. Patikslintais duomenimis, trečiąjį ketvirtį BVP siekė 32,193 mlrd. litų - 2,3 proc. daugiau nei 2012 metų liepos-rugsėjo mėnesiais. Anksčiau skelbta, kad trečiojo ketvirčio BVP buvo 32,165 mlrd. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių