Quantcast

Lietuvos bankas: ketvirtadalis gyvybės draudimo sutarčių – su trūkumais

  • Teksto dydis:

Beveik ketvirtadalis investicinio gyvybės draudimo sutarčių yra su trūkumais. Lietuvos banko tyrimas rodo, kad pažeidimų esama ketvirtadalyje - 24 proc. - sutarčių.

"Dažniausiai pasitaikantis pažeidimas - sudarant sutartį vartotojui pasiūlomos netinkamos investicinės kryptys ar jų proporcijos. Taip pat ne visuomet teisingai įvertinama vartotojo rizikos kategorija", - pranešime teigė Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų priežiūros skyriaus viršininkė Renata Babkauskaitė.

Iš 134 patikrintų draudimo sutarčių 32-jose rasta pažeidimų. Pasak R.Babkauskaitės, centrinis bankas nurodė imtis priemonių, kurios padėtų užkirsti kelią pažeidimams ateityje.

Tyrimui buvo atrinktos reikšmingą rinkos dalį užimančios gyvybės draudimo įmonės. Atsitiktinai buvo tikrinamos sutartys, sudarytos 2012 ir 2013 metų vasario mėnesiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eikit jau

Eikit jau portretas
Tik ketvirtadalis? Negali būt! Tai dar gerai gyvenam. Bankų siūlomų investicinių gyvybės draudimo sutarčių esmė tokia: užmokėk bankui už tai, kad tavo pinigus paturėjo, o sutarties terminui pasibaigus gal ir atgausi pusę įmokėtos sumos... jei tik eurą įvedinėdami dar labiau neapkarpys... Na ir, aišku, jei pavyks bent pusę sumos atgauti, teks dar valstybei mokesčius sumokėti plius už išgryninimą bankui procentus. Kaži, privataus pensinio draudimo salygos irgi tokios ar dar gudresnės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių