Quantcast

Lietuvos bankas: įprastiniai pavedimai nebus vykdomi nuo penktadienio iki antradienio

  • Teksto dydis:

Dėl momentinių mokėjimų teikiamų galimybių dauguma mokėjimo paslaugomis besinaudojančių klientų šventiniu laikotarpiu galės pervesti pinigus į sąskaitą kitame banke ar elektroninių pinigų įstaigoje per kelias sekundes. Įprastinius pavedimus vykdantys klientai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad jie nebus vykdomi ne tik savaitgalį, bet ir balandžio 10 d., Didįjį penktadienį, bei balandžio 13 d., antrąją šv. Velykų dieną, informuoja Lietuvos bankas (LB).

Momentinius mokėjimus galima atlikti tik į bankus ir elektroninių pinigų įstaigas (EPĮ), kurios yra pasirengusios teikti šią paslaugą. Šventiniu laikotarpiu inicijuojant momentinį mokėjimą būtina atkreipti dėmesį į banko ar EPĮ pateikiamą informaciją pildant pavedimo duomenis ir, prireikus, pažymėti, kad jis būtų vykdomas kaip momentinis. Jeigu nebus galimybės atlikti momentinį mokėjimą, klientams bus siūlomas įprastas SEPA mokėjimas, kuris gavėją kitame banke pasieks tik po švenčių. Kol kas didžiausia suma, kurią galima pervesti vienu momentiniu mokėjimu, yra 15 tūkst. eurų. Bankai gali taikyti ir individualius pervedamų sumų apribojimus, todėl, kokią didžiausią sumą vienu kartu galima pervesti momentiniu mokėjimu, rekomenduojama pasiteirauti savo banke.

Šiuo metu momentinių mokėjimų paslauga gali naudotis bendrovių SEB banko, „Swedbank“, AB, AS „Citadele banka“ Lietuvos filialo bei elektroninių pinigų įstaigos „Paysera LT“, UAB, klientai. AB Šiaulių banko klientai kol kas gali tik gauti momentinius mokėjimus.

Lietuvos bankas dar 2017 m. pabaigoje savo mokėjimo sistemoje „CENTROlink“ sudarė galimybę teikti momentinius mokėjimus (leidžiančius pervesti pinigus savaitgaliais, švenčių dienomis, visą parą, septynias dienas per savaitę, ištisus metus per kelias sekundes), tačiau teikti tokią paslaugą dar turėjo pasirengti Lietuvoje veikiantys bankai.

Šventiniu laikotarpiu pavedimai tarp sąskaitų banko ar EPĮ viduje, atsiskaitymai kortelėmis fizinėse prekybos vietose ir internetu, mokėjimai už e. prekybos sandorius bus vykdomi kaip įprasta, gyventojai taip pat galės išsigryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir išmaniosiomis programėlėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių