Quantcast

Lietuvos bankas investavo 25 mln. eurų į Kanados obligacijas paramai Ukrainai

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas (LB) investavo 25 mln. eurų į Kanados vyriausybės išleistą 500 mln. Kanados dolerių (apie 345 mln. eurų) vertės obligacijų emisiją, kurios lėšos skiriamos pagalbai Ukrainai.

LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus sako, kad tai bus ne tik pagalba Rusijos užpultai valstybei, bet ir investicija į aukščiausio reitingo vertybinius popierius.

„Lietuvos bankas siekia padėti su agresoriumi kovojančiai Ukrainai. Įsigydami šių finansų rinkose precedento neturinčių Kanados vyriausybės Ukrainos suverenumo obligacijų, ne tik parėmėme ukrainiečių kovą už laisvę, bet ir investavome į aukščiausio reitingo didžiojo septyneto šalies skolos vertybinius popierius“, – pranešime sakė G. Šimkus.

Už obligacijas surinktos lėšos bus skiriamos būtiniausiems Ukrainos poreikiams, pavyzdžiui, pensijoms, energetiniams ištekliams, griaunamos energetikos infrastruktūros atstatymui ir palaikymui.

Obligacijos bus išpirktos 2027-ųjų rugpjūčio 24-ąją – Ukrainos nepriklausomybės dieną. Joms suteiktas aukščiausias kredito reitingas, jų pajamingumas yra 3,245 procento.

Lietuvos bankas pernai rugsėjį investavo 100 mln. į Europos Tarybos Vystymo banko išleistą tikslinę socialinės įtraukties obligacijų emisiją, kurios lėšos skiriamos pagalbai Ukrainos pabėgėliams įvairiose šalyse.


Šiame straipsnyje: Lietuvos bankasKanados obligacijosparamai Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių