Quantcast

Lietuvoje pradėta medicininių kaukių gamyba: žadama – 2 mln. vienetų

  • Teksto dydis:

Medicinos ir asmens apsaugos priemonių gamintoja „Nordmed“ Lietuvoje pradėjo medicininių kaukių gamybą. Klaipėdoje įsikūrusi įmonė per mėnesį planuoja pagaminti iki 2 mln. kaukių.

Kaukes kaip medicininę priemonę įregistravo Valstybinė medicinos prietaisų akreditavimo tarnyba – jos galės būti tiekiamos ir medicinos įstaigoms Lietuvoje, ir eksportuojamos į ES, pranešė įmonė.

Pasak „Nordmed“ komercijos vadovo Marijaus Kontrimo, apie kaukių gamybą bendrovė pradėjo galvoti dar koronaviruso krizės pradžioje.

„Potencialą kurti medicininių kaukių gamybos pajėgumus Lietuvoje įžvelgėme dar pavasarį, kuomet rinkoje jautėsi trūkumas, o vėliau rinką užplūdo nekokybiškos, nesertifikuotos kaukės“, – pranešime sakė M. Kontrimas.

Vėliau M. Kontrimas BNS sakė, kad „Nordmed“ yra nauja įmonė, jos gamybos linija yra automatizuota, todėl naujų darbuotojų poreikis nebus labai didelis.

„Mes planuojame samdyti darbuotojus, bet to poreikio 100 proc. nežinome, tai dabar tikriname situaciją. Pati mūsų linija yra automatizuota, todėl naujų darbuotojų poreikis nėra toks didelis“, – BNS sakė jis.

„Plėsdamiesi ir pasiekdami tą 2 mln. ribą, tikrai spręsime ir darbuotojų kiekio klausimą, ir žiūrėsime pagal poreikį“, – pridūrė „Nordmed“ atstovas.

„Sodros“ duomenimis, „Nordmed“ šiuo metu dirba keturi žmonės. M. Kontrimo teigimu, įskaitant administracijos darbuotojus, įmonėje dirbančių žmonių skaičius galėtų ūgtelėti iki 10.

M. Kontrimas sako, kad „Nordmed“ investicijos siekia apie 350 tūkst. eurų.

Pasak jo, kelis mėnesius užtruko pasiruošimas, įrenginių pristatymas, tiekėjų paieškos ES šalyse, o praėjusią savaitę pradėta kaukių gamyba. Jomis numatoma aprūpinti en tik medicinos įstaigas, bet ir įmones, prekybos tinklus.

Pasak M. Kontrimo, artimiausiu metu bendrovė planuoja pasiūlyti ir kitų medicinos ir asmens apsaugos priemonių.

Registrų centro duomenimis, „Nordmed“ rugpjūtį perėmė įmonę „Ticketex solutions“. „Nordmed“ vadovauja buvęs portalo bilietai.lt valdytojos įmonės Nacionalinis bilietų platintojas valdybos pirmininkas Vitalijus Kuodis, jis taip pat yra ir „Nordmed“ kontroliuojančios įmonės „Nordon LT“ akcininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Pakvaisimas ir nupusimas su tom kaukem

Tai

Tai portretas
. dabar jau kaukes turėsim dėvėti visą gyvenimą-juk reiks užtikrinti rinką

Pilietis

Pilietis portretas
Estai,ir tie turbūt anksčiau pradėjo gamint... kam to reikia,jeigu spektaklis tuoj baigsis?!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių