Quantcast

Lietuvoje pabrango statybos darbai

  • Teksto dydis:

Statybos Lietuvoje lapkričio mėnesį, palyginti su 2013-ųjų lapkričiu, pabrango 1,7 procento.

Per mėnesį - lapkritį, palyginti su spaliu - statybos kainos ūgtelėjo 0,7 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Didžiausios įtakos bendrajam statybos sąnaudų kainų pokyčiui per mėnesį, anot statistikų, turėjo 2,6 proc. padidėjęs darbo užmokestis. Mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kaina bei statybinių medžiagų ir gaminių kainos sumažėjo po 0,1 procento.

Iš statybinių medžiagų ir gaminių per mėnesį labiausiai atpigo apdailos medžiagos - 1 proc., betonas ir mišiniai - 0,6 proc., medžio gaminiai - 0,2 proc., o pabrango izoliacinės medžiagos - 0,7 proc. ir elektrotechninės medžiagos - 0,3 procento.

Metinį statybos kainų augimą, pasak statistikų, lėmė 6,3 proc. padidėjęs darbo užmokestis, 0,7 proc. - statybos mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kaina. Statybinių medžiagų ir gaminių kainos sumažėjo 0,1 procento.

Iš statybinių medžiagų ir gaminių per metus labiausiai atpigo apdailos medžiagos (2,3 proc.), vamzdžiai (2,2 proc.), bei izoliacinės medžiagos (0,4 proc.), o pabrango betono ir gelžbetonio gaminiai (2,8proc.), medžio gaminiai (1,9 proc.) ir santechninės medžiagos(0,5proc.).

Per metus negyvenamųjų pastatų statyba pabrango 1,5 proc., gyvenamųjų pastatų - 2,1 proc., inžinerinių statinių - 0,9 procento. Per mėnesį negyvenamųjų pastatų statyboskainos padidėjo 0,7 proc., gyvenamųjų pastatų - 1 proc., inžinerinių statinių - 0,6 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių