Quantcast

Lietuvoje įsitvirtinusi sąskaitų apmokėjimo programėlė „Perlas Go“ žengia į užsienį

  • Teksto dydis:

Dar vienas lietuvių sukurtas finansinių paslaugų sprendimas peržengia mūsų šalies sienas. Dešimčių tūkstančių tautiečių kasdieniu mokėjimų įrankiu tapusi mobilioji programėlė „Perlas Go“ pradeda veikti ir Lenkijoje – pavadinimu „Easy bill“.

Lietuvoje – itin pasiteisinęs sprendimas

„Perlas Go“ programėlę sukūrė ir vartotojams pristatė Lietuvoje penkiolikos metų veiklos patirtį turinti finansinių paslaugų įmonė „Perlas Finance“.

Pasak įmonės skaitmeninių produktų plėtros vadovės Eglės Šimkevičienės, naudodamiesi šia programėle klientai gali visas savo sąskaitas matyti vienoje vietoje ir apmokėti jas vienu pavedimu.

„Procesą dar pagreitina skenavimo funkcija – žmogui nereikia ranka suvedinėti duomenų, nes naudodamasis programėle jis gali tiesiog skenuoti sąskaitos brūkšninį kodą. Taip pat klientai savo sąskaitas gali grupuoti – pavyzdžiui, susikurti vieną krepšelį „namai“, kitą – „nuomojamas butas“, dar kitą – „sodas“, ir į kiekvieną sudėti su atitinkamu objektu susijusias sąskaitas. Programėle galima apmokėti ir kitų asmenų sąskaitas – tarkime, jei turite vyresnio amžiaus tėvus, galite sukurti atskirą krepšelį jiems ir padėti su jų sąskaitų priežiūra bei apmokėjimu“, – pasakojo E. Šimkevičienė.

Su „Perlas Go“ mokėjimo programėle atsiskaityti galima ne tik už pagrindines buities paslaugas –šildymą, dujas, sunaudotą vandenį, internetą ar šiukšlių išvežimą – bet ir už vaikų būrelius, sporto klubą, susimokėti „VMI“ bei „Sodros“ mokesčius. Taip pat – įsigyti žvejo bilietą ar netgi apdrausti transporto priemonę.

Pastaroji paslauga ypatinga tuo, jog programėlė pateikia iškart kelių įmonių privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo pasiūlymus.

„Pastaroji paslauga ypatinga tuo, jog programėlė pateikia iškart kelių įmonių privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo pasiūlymus, tad žmogus gali juos palyginti ir pasirinkti sau tinkamiausią. Sutartis sudaroma per kelias minutes – toje pačioje programėlėje atlikus apmokėjimą. Jokio laukimo, eilių, varginančių paieškų ir blaškymosi tarp skirtingų draudikų“, – privalumus vardijo E. Šimkevičienė.

Žengia į Lenkijos rinką

„Perlas Go“ produkto sėkmė mūsų šalyje „Perlas Finance“ paskatino susimąstyti ir apie žengimą į užsienį. Kaip teigia įmonės verslo plėtros vadovas Andrius Gicevičius, buvo analizuojamos kelios rinkos – ir galiausiai nuspręsta pasirinkti Lenkiją.

„Vertinome tų rinkų bankininkystės išsivystymo lygį, santykį tarp mokėjimų grynaisiais ir kitais būdais, konkurencinę įmokų surinkimo aplinką. Taigi, Lenkijos rinka labiausiai atitiko iškeltus kriterijus, o taip pat ši šalis yra patraukli savo geografine padėtimi bei kultūriniu tapatumu“, – sprendimą grindė A. Gicevičius.

Lenkijos gyventojams skirtas „Perlas Go“ programėlės analogas vadinsis „Easy bill“. Pasak A. Gicevičiaus, jis išlaikys ne tik jau išvardintas funkcijas, bet ir bus specialiai papildytas kaimyninei rinkai. Vienas jų – bus galima įsigyti išankstinio apmokėjimo už elektros energiją kodą – tą bus galima padaryti naudojantis „Easy bill“.

Kadangi žengiame į rinką, kurioje dar nesame žinomi – siūlysime išbandyti ir visiškai neįpareigojančią programėlės versiją be registracijos. Visi norintys, galės susipažinti su pagrindiniais funkcionalumais“, – vartotojams Lenkijoje skirtus papildomus privalumus detalizavo A. Gicevičius.

Kartu su mobiliąja programėle „Easy bill“ Lenkijoje pradės veikti ir to paties pavadinimo internetinė savitarnos svetainė.

„Jau esame įvertinę, jog įvairus prieinamumas žmonėms labai reikalingas. Tad iš karto siūlysime galimybę rinktis – „Easy bill“ naudoti telefone, kompiuteryje, o gal ir abiejuose įrenginiuose“, – aiškino A. Gicevičius.

Į Lenkijos rinką žengianti „Perlas Finance“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2008 m. Lietuvos bankas šiai įmonei yra išdavęs licencijas vykdyti mokėjimo įstaigos veiklą, elektroninių pinigų įstaigos veiklą, teikti mokėjimo iniciavimo paslaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai

matomai portretas
gerokai prisiperlyno tai uzleido vieta eso ignyt saikai kuri is karto griebe paradoksiniai uz ragu ? nnnnnnn

tiekejas

tiekejas portretas
Perlai tinka tiems, kurie neturi noro ar nemoka naudotis bankais. Ir tiems, kurie nesugeba pasikeisti energijos tiekejo.

Tomai

Tomai portretas
Taip, taip ir bus. Eik į paštą apmokėt komunalinių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių