Quantcast

Lietuvoje formuojasi kriptovaliutų rojus: kasdien – dvi naujos keityklos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje brandinasi kriptokeityklų rojus. Vien per vasarį–kovą šalyje užregistruota 70 naujų kriptokeityklų, informuoja LNK žinių tarnyba.

Ar kriptovaliutos – iki šiol mažai reguliuojama ir anonimiška rinka – gali padėti Rusijai sušvelninti sankcijų poveikį?

Kasdien Lietuvoje – po dvi naujas kriptovaliutų keityklas. Taip suskaičiavo finansinių inovacijų ekspertė.

„Paaiškėjo, kad per vasarį ir kovo mėnesį buvo užregistruota beveik 70 naujų kriptovalitų keityklų“, – sako Jakaterina Govina, finansinių inovacijų ekspertė.

Pasak J. Govinos, Lietuvoje formuojasi kriptovaliutų rojus, kuris turi daug rizikų.

„Kaip per tradicinę finansų sistemą galima tas sankcijas apeiti, pinigus išplauti, taip ir per kriptovaliutų keityklas įvairiais metodais tas sankcijas galima apeiti“, – teigia finansinių inovacijų ekspertė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Griežčiausios istorijoje sankcijos daro milžinišką įtaką Rusijos ekonomikai, kyla diskusijos, ar kriptovaliuotos – iki šiol mažai reguliuojama ir anonimiška rinka, gali padėti Rusijai sušvelninti sankcijų poveikį.

„Populiariausios kriptovaliutos to anonimiškumo gali suteikti pakankamai mažai. Vis dar yra toks požiūris, ar tos kriptovaliutos turi kažkokią vertę. Jeigu savo milijardą pasikeisi į bevertį turtą, tai ar tikrai čia bus turo išsaugojimas“, – sako Vytautas Plunksnis, Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas.

Kriptokeityklose, kurios ignoruoja sankcijas, milijardieriai nesunkiai gali prisipirkti kriptovaliutų, o vėliau jas gali iškeisti į bet kokią kitą – pavyzdžiui, dolerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių