Quantcast

Lietuvoje atsirado apie 30 tūkst. naujų ligos išmokų gavėjų

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad, šalyje dėl koronaviruso plitimo grėsmės paskelbus karantiną, atsirado 30 tūkst. naujų ligos išmokų gavėjų, kurių atvejai nėra susiję su koronavirusu.

„Atsirado apie 30 tūkst. naujų ligos išmokų gavėjų, kurie nesusiję su koronaviruso atveju. Žmonės ima nedarbingumo pažymėjimus dėl įvairiausių ligų tam, kad galėtų nedirbti. Šitas (kelias – ELTA) išsiųsti žmones gauti nedarbingumą nėra tinkamas, jei žmogus gali dirbti nuotoliniu būdu, jei žmogui gali būti formuojama prastova, o per prastovą išmokama didesnė išmoka negu žmogus gautų per ligos išmoką“, – žurnalistams antradienį sakė L. Kukuraitis.

Pasak ministro, apie 25 tūkst. asmenų yra pasiėmę ligos nedarbingumo pažymėjimą tam, kad galėtų prižiūrėti vaikus, kol yra uždarytos mokyklos.

Tuo metu informacijos apie tai, kiek darbuotojų išėjo neapmokamų atostogų, ministras sakė neturintis.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje nuo pirmadienio vidurnakčio iki kovo 30 dienos įvestas karantinas. Šalies piliečiams draudžiama išvykti, uždarytos parduotuvės (išskyrus, maisto ir vaistines) bei kavinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KUKURAITI, NEMYZK I KELNES, PRISIMINK, KAIP PATS AN PECIAUS

KUKURAITI, NEMYZK I KELNES, PRISIMINK, KAIP PATS AN PECIAUS  portretas
10 metu Gulejai, nes uz elektra litu nebuvo susimoket
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių