Quantcast

Lietuviai pamėgo miško viešbučius

  • Teksto dydis:

Lietuviai ne tik šluoja nekilnojamąjį turtą, bet ir vis dažniau dairosi prabangaus poilsio. Vienai nakvynei negaili ir 100 eurų, net jei iki jos tenka belstis šimtus kilometrų, gyventi palapinėje ar miško namelyje be civilizacijos ir kitų turistų. Turizmo atstovai sako, kad tai ne šiaip sau poilsis, o miško viešbučiai, kurie lietuviams leidžia pajusti tai, ką kadaise juto britų aristokratai.

Atokioje vietoje įsikūrę nameliai su visais patogumais angliškai vadinami glamping, o lietuviškai – prabangiu stovyklavimu.

Turizmo atstovai sako, kad tai – miško viešbučiai. Mat šis poilsio būdas kaip ir viešbutis ar apartamentai dvelkia prabanga: ne tik miegama, bet ir poilsio erdvė, židinys, privatus vonios kambarys, virtuvė, o lauke – ir karšta vonia. Tik atvirkščiai nei viešbutyje bei kaimo turizmo sodyboje, glampingo stovykloje kitų poilsiautojų neišgirsi arba išvis nesutiksi. 

Glampingo poilsio būdas iš tikrųjų užgimė ne lietuviškuose miško nameliuose, o Anglijoje, kai britų buržua gražiose vietose statydavo palapines ir imituodavo aristokratų pomėgį gerti arbatą gamtoje. 

Tai, ką kadaise darė britai, jau pamėgo ir lietuviai. 

Glampingo stovyklavietėse sezono metu laisvų vietų beveik nėra.

Nors prabangų poilsį siūlantys verslininkai randasi vienas po kito, juos perspėja patyrusieji. Esą šis verslas tik atrodo lengvas. Iš tikrųjų, jis reikalauja daug investicijų ir laiko. 

Prabangiai poilsiauti gamtoje sau leisti gali ne kiekvienas. Vienos nakvynės kaina dviem žmonėms prasideda nuo 50 eurų, bet gali atsieiti ir 130 eurų. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichologas

Psichologas portretas
Neskaitau kad tai yra prabanga miegoti miške.Sakyčiau, yra žmonių nuprotejimas ir bėgimas į mišką.Laisvos Lietuvos pasekmės. Erkių pamaitinti veržiasi į miškus.Zmones turi saugotis nuo visokių kirmėlių ,erkių ir jas naikinti o ne save skiepyti , nuodyti visokiais preparatais.Smagu miške pasivaikščioti, tai tiesa ,bet nakvynės ,be tai kas yra nepatogu ,nepripažįstu.

Nuomonė

Nuomonė portretas
O tie, kurie neturi pajamų, suprato, kad tapo užribio žmonėmis.

Diktatoriai...

Diktatoriai... portretas
Dasigyvenome... Kad permiegoti palapinėje ir išgerti arbatos prie laužo reikia susimokėti ir tai prabanga tapo....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių