Quantcast

Lietuvai siūloma steigti virtualų oro vežėją

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerija siūlo Vyriausybei steigti nacionalinį oro vežėją – virtualią oro bendrovę. Jos įkūrimas būtų finansuojamas iš valstybės biudžeto, pranešė ministerija.

Pasak jos, tai leistų Lietuvai nepriklausyti nuo nuolat kintančios užsienio oro vežėjų strategijos.

Susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus teigimu, tai ypač aktualu atkuriant oro susisiekimą po koronaviruso krizės, nes gali būti, kad jis nebegrįš į buvusį veiklos modelį.

Virtuali oro bendrovė iš kito vežėjo pirktų skrydžių valandas ir kitas paslaugas, pavyzdžiui, bilietų platinimą, tačiau naudotų savo prekės ženklą. Taip veikia Estijos oro bendrovė „Nordica“.

Ministerija nurodo, kad toks modelis turi privalumų – įmonės įkūrimo išlaidos yra kur kas mažesnės – faktiškai perkama orlaivių, įgulos, techninio aptarnavimo ir jų draudimo paslauga, daug lankstesnės galimybės keisti veiklos apimtis ir orlaivius.

Tokia bendrovė galėtų būti įkurta jau šių metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam reikia

Tam reikia  portretas
ATSKIROS bendrovės su visu jos administravimo aparatu, direkcija, sekretorėmis, kabinetais, automobiliais, gal net tarnybiniu lėktuvu, kuriuo sekretorė ir į Palangos pliažą per pietų pertrauką nuskris, ir į Paryžių šukuosenos ar pas asmeninį kutiurjė? Ar esamas oro uostas negali turėti tokio padalinio su skyriaus viršininku ir specialistais? Skubiai reikia parūpinti darbo vietų į Seimą nepateksiantiems politikams? Tokios, kur bus pats sau ponas, ir niekas nežinos, kuo jis užsiima, ką ir kur skraidina?

...

... portretas
Bus kuriamas naujas lovys pinigų plovimui?.. :s

Atiduokit

Atiduokit portretas
mums pavokta Lietuvos oro laivyną čia neužsiiminje nesamonėm
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių