Quantcast

Lietuvai leista eksportuoti graužikus į Japoniją

  • Teksto dydis:

Lietuva galės eksportuoti graužikus į Japoniją, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba. Ketvirtadienį ji gavo tokį patvirtinimą iš Japonijos sveikatos, darbo ir gerovės ministerijos.

Iš pradžių buvo derinami tik šinšilų eksporto klausimai, tačiau sertifikatą Japonija patvirtino visiems graužikams: žiurkėnams, dekoratyvinėms žiurkėms ir kitiems. Taip pat patvirtinta ir kelios dešimtys Lietuvos verslų, kurie galės eksportuoti.

„Visas būtinąsias eksporto dokumentų ir reikalavimų derinimo procedūras šįsyk pavyko sėkmingai įgyvendinti vos per tris mėnesius“, – pranešime sakė tarnybos vadovas Mantas Staškevičius.

Tarnyba į Japoniją dėl šinšilų eksporto kreipėsi praėjusių metų lapkritį. Per tris mėnesius buvo užpildytas klausimynas su informacija apie gyvūnų laikymo sąlygas Lietuvoje, užkrečiamųjų ligų situaciją, sertifikatų išdavimo procedūrą bei kontrolę, taip pat siūlomą suderinti veterinarijos sertifikatą.


Šiame straipsnyje: eksportasJaponijagraužikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patyręs.

Patyręs. portretas
Kažkada svajojau verstis katininkyste. Dabar matau, teks pradėt nuo pelininkystės.

Anonimas

Anonimas portretas
Informacija iš kurios niekas neaišku. Kam tie graužikai reikalingi japonams? Moksliniams tyrimams ar kaip namų gyvūnėliai?

Domas

Domas portretas
Koks stambus verslo pasiekimas. Ar nepabėgs žiurkės iš laivų? Ar nebus pažeistos jų teisės- gal jos nenori į Aziją?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių