Quantcast

Lietuva su Bosnija ir Hercegovina bendradarbiaus, tiriant Ūkio banko grupės veiklą

  • Teksto dydis:

Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos Serbų Respublikos pareigūnai bendradarbiaus, siekiant kuo sparčiau atlikti ikiteisminius tyrimus dėl Ūkio banko, "Balcan Invest Bank", Birač grupės įmonių ir kitų susijusių veikų.

Praėjusią savaitę Serbų Respublikos sostinėje Banja Luka įvykusiame koordinaciniame pasitarime, kuris surengtas tarpininkaujant Eurojustui, aptarti būdai, kaip išvengti abejose valstybėse atliekamų ikiteisminių tyrimų dubliavimo bei dvigubos galimai kaltų asmenų atsakomybės, pranešė Lietuvos generalinė prokuratūra.

Pasitarimo metu Lietuvos ir Serbų Respublikos pareigūnai taip pat susitarė dėl glaudaus bendradarbiavimo būdų, kaip paspartinti tarptautinį susižinojimą ir užtikrinti kuo spartesnį bei išsamesnį bylų tyrimą abejose valstybėse.

Pirmadienį 16 val. šiuo klausimu komentarą teiks Generalinės prokuratūros prokuroras.

Bosnijos ir Hercogovinos Serbų Respublikos teisėsauga dėl bankrutavusios ir nacionalizuotos molžemio gamyklos "Birač Zvornik" žlugimo kaltina su gamykla susijusius penkis Lietuvos piliečius - Mindaugą Kazakevičių, Rimantą Balsį, Martyną Ugianskį, Virginijų Vajegą ir Oksaną Kavtun.

Buvęs "Birač" ir bendrovės "Alumina" finansų direktorius M.Kazakevičius bei bendrovės "Mehanika" vadovas R.Balsys kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, o buvęs "Birač" valdybos pirmininkas M.Ugianskis bei bendrovių "Mehanike", "Alumine" ir "Birač Energa" valdybos nariai V.Vajega ir O.Kavtun yra įtariami dokumentų klastojimu ir sunaikinimu, rašo portalas novosti.rs.

Bosnijos ir Hercogovinos Serbų Respublikos vyriausybė gamyklą nacionalizavo po balandžio mėnesį policijos atlikto tyrimo. Tyrimas atskleidė mokesčių vengimą ir buvusių vadovų išlaidas tuo metu, kai kontrolinį nuostolingai veikiančios gamyklos akcijų paketą valdė bankrutavusi Vladimiro Romanovo valdyta Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių