Quantcast

Lietuvą ir Kiniją sieja bendri tikslai oro transporto srityje

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, susitikęs su Lietuvoje viešinčia Kinijos Henanio provincijos vicegubernatoriaus Zhao Jiancai delegacija, pabrėžė Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo plėtros svarbą abiems valstybėms. Susitikimo metu aptarta tiesioginių skrydžių tarp Lietuvos ir Kinijos galimybė.

„Bendradarbiavimas su Kinija yra vienas mūsų šalies prioritetų. Lietuva siekia dar labiau skatinti dvišalę partnerystę ir su Kinija bei Europos valstybėmis yra pasiryžusi įgyvendinti „Vienos juostos, vieno kelio“ strategiją, kuri paskatins šalių ekonomikos augimą, suartins žmones“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Henanio provincijos vicegubernatorius Zh. Jiancai išreiškė ketinimus ateityje su Lietuva užmegzti glaudesnį bendradarbiavimą oro transporto srityje.

Kinijos delegacijos vadovą, koordinuojantį Henanio provincijos transporto sritį ir tarptautinius ryšius, sudomino Lietuvos oro uostų koncesijos projektas ir siekis turėti tiesioginius skrydžius su Kinija.

Zh. Jiancai, pristatydamas Henanio provincijos ekonominį potencialą, akcentavo, kad tai antra pagal dydį Kinijos provincija, kurioje gyvena 100 mln. gyventojų. Per pastaruosius du dešimtmečius Henanio ekonomika augo sparčiau nei visoje šalyje (2015 m. fiksuotas 8,3 proc. augimas). Kinijoje ji tapo penkta pagal ekonomikos lygį provincija, kurios BVP sudaro 594,218 mln. JAV dolerių.

Pristatydamas Džengdžou oro uosto terminalo kompleksinės ekonominės zonos pajėgumus, Zh. Jiancai paminėjo, kad per metus šio oro uosto krovinių pervežimo apyvarta siekia 5 mln. tonų, o keleivių – daugiau nei 50 mln.

Susitikime taip pat buvo aptartas neseniai pasirašytas susitarimas tarp Lietuvos įmonės „AviaAMLeasing“ ir Henanio provincijos civilinės aviacijos vystymo ir investicijų bendrovės (HNCA) dėl bendros orlaivių nuomos bendrovės steigimo. Abi įmonės planuoja bendradarbiauti ir orlaivių techninės priežiūros, pilotų rengimo bei turizmo srityse.

Vicegubernatorius Zh. Jiancai pakvietė Lietuvos susisiekimo ministerijos vadovus apsilankyti Henanio provincijoje ir aptarti tolesnes šio regiono ir Lietuvos bendradarbiavimo galimybes transporto ir logistikos srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių