Quantcast

Lietuva į ES biudžetą papildomai sumokės 114 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuva šiemet į Europos Sąjungos (ES) biudžetą turės papildomai sumokėti 114 mln. eurų. Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui tokią sumą skirti iš valstybės pasiskolintų lėšų.

Anot Finansų ministerijos, šiemet Lietuvos įmokoms į ES biudžetą buvo numatyta 385 mln. eurų, tačiau Europos Komisijai pateikus pakoreguotą 2019 metų ES biudžetą, ši suma padidėjo iki 481,5 mln. eurų. Lietuvos įmoka išaugo perskaičiavus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir bendrojo nacionalinio produkto (BNP) balansus.

Papildomų lėšų numatoma skirti ir todėl, kad mokėjimas pagal ES 2018-ųjų taisomąjį biudžetą, pagal kurį Lietuvos įmoka padidėjo 15,1 mln. eurų, dėl užtrukusios biudžeto priėmimo ES institucijose procedūros buvo atliktas iš 2019 metų įmokų. Taip pat įvertinti į ES biudžetą mokamų surenkamų muitų galimi svyravimai.

Finansų ministerijos teigimu, papildomos lėšos reikalingos iki rugsėjo 2 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Elementaru - reikia padėt skurstantiems graikų pensininkams. O ir tiems 'atbėgėliams' vis mažai - jūs juos priimat, ES lyg už juos jums kompensuoja, BET - paskui privalot tą 'kompensaciją' padengt.

lietuviska subine su skrebuciais ....

lietuviska subine su skrebuciais .... portretas
Mokekit kur.vos baudziauninkai Briuselio svolociams, nigeriu ir muslimu parazitu islaikymui, ir zmoniu prekybos mafijai. Jums taip ir reikia nes jus kaip sake EK komisaras - esat aveles kurias BUTINA kirpti del jusu paciu geroves. Cha cha cha ..... py.de.ru gauja. Lietuvos baudziauninkams REIKIA NAUJU MOKESCIU. Ei Vilniaus dolbajobai is ministeriju galvokit, kurkit pazangius inovacinius mokesciu planus kitaip Lietuvai ZOPA.

pypenas

pypenas portretas
Jūs man pasakykit,kad baudžiava Lietuvoje nebeegzistuoja........?????????????????????????
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių