Quantcast

LEA: tarifus per savaitę mažino „Ignitis“ ir „Elektrum Lietuva“

  • Teksto dydis:

Fiksuotų planų kainas per pastarąją savaitę 0,5–1 proc. sumažino du nepriklausomi elektros tiekėjai – „Ignitis“ ir „Elektrum Lietuva“, tuo metu „Enefit“ kainų nekeitė, skelbia Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Skelbiama, kad visų tiekėjų siūlomos vienos laiko zonos tarifo kainos šiuo metu svyruoja nuo 25 iki 33 centų.

„Elektrum Lietuvos“ šio tarifo 1 kilovatvalandės (kWh) kaina antradienį buvo 24,8 cento (36 mėn.), „Igničio“ – 25,3 cento (24 mėn.), „Enefit“ – 32,5 cento (24 mėn.).

LEA duomenimis, gegužės 1–16 dienomis vidutinė „Nord Pool“ biržos 1 kWh kaina siekė 8,2 cento (be PVM) ir buvo 22 proc. didesnė už vidutinę biržos kainą balandį (6,7 cento). Nuo šių metų pradžios nepriklausomų tiekėjų 24–36 mėnesių fiksuotų planų kainos sumažėjo 12–41 proc.

Nuo metų pradžios „Ignitis“ kainas sumažino vidutiniškai 17 centų, „Elektrum Lietuva“ – 12 centų.

Šią savaitę tiekėjų siūlomų vienos laiko zonos fiksuotų planų (24 ir 36 mėn.) vidutinė kaina siekė 27,6 cento. 

Nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams vienos laikos zonos standartinis garantinio tiekimo tarifas gegužę, palyginti su balandžiu, atpigo 15,1 proc. iki 16,9 cento už kWh.

Elektros tiekėją yra pasirinkę 70 proc. visų buitinių vartotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai

o tai portretas
ta iki liepos mėn. nustatyta kompensacija iš šalies biudžeto ,,liberalizavimo" baisiems tarifams išlyginti ir mokama tiesiai sukč,., pardon, tiekėjams, ar irgi atpigo? Ar kaip įkalė Skaistė nuo kiekvieno kw po 28 centus taip ir eis nors kainos mažės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių