Quantcast

LEA: dujų kaina – mažiausia nuo 2021 metų lapkričio

  • Teksto dydis:

Dujų kainos Nyderlandų TTF prekybos taške antrąją sausio savaitę mažėjo 5 proc. ir pasiekė seniai nematytas žemumas – 69,7 euro už megavatvalandę (MWh), pirmadienį pranešė Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Pasak jos, paskutinį kartą tokios žemos kainos tarptautinėje rinkoje fiksuotos 2021-ųjų lapkričio pradžioje.

Pagal ateities dujų sandorius dujų kainos šiemet turėtų siekti 70–80 eurų už MWh.

Agentūra teigia, kad kainų kritimą sausio 6–12 dienomis lėmė šiltesni nei įprastai orai, sumažėjęs dujų suvartojimas ir rekordiškai didelis jų kiekis saugyklose.

Europos Sąjungos dujų saugyklų užpildymas per savaitę sumažėjo iki 82 proc., Latvijos Inčukalno dujų saugykla buvo užpildyta 46 proc.

Antrąją sausio savaitę Lietuvoje suvartota 224,6 gigavatvalandės (GWh), arba 41 proc. daugiau dujų nei savaite anksčiau (160 GWh).

Per Klaipėdos suskystintų dujų terminalą buvo importuota 13 proc. daugiau, arba 695 GWh dujų, 64 proc. (442 GWh) jų keliavo į Latviją ir Lenkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Na ir kas kad kaina sumazejo, mes mokesime fiksuota didziule kaina ir niekas mums del to nesikeis!

O juk

O juk portretas
jau uz gruodi paeme uz dujas brangiau!

Kęstas

Kęstas portretas
Žinote, kaip mes, Vakarų Europa, laimėjome prieš rusus? Ogi prisipumpavome rusiškų dujų į saugyklas, su tom dujom išgyvenome šiltą žiemą, atsisakėme daugiau pirkti rusiškų dujų ir juokiamės iš rusų. Mes laimėjome. Kitais metais pigių rusiškų dujų saugyklose nebus. Dujų gamybos niekas nebeplečia, bes bijo likti su užšaldytais pinigais dėl žaliojo kurso.Pirksime dujas brangiai iš kitur. Kaina išaugs iki lubų. Ką darysime? Laikysime galvą smėlyje. Sako, taip daroma kaimyninėje Afrikoje. Padeda nuraminti nervus. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių