Quantcast

Latvių krabų žvejybos atgarsiai Klaipėdoje

Latvija, kaip ir Lietuva, Barenco jūroje turėjo krabų žvejybos bendrovę, kuri susiduria su finansiniais sunkumais.

Reikalaus pinigų iš valstybės

Jau ne kartą rašėme, kad su dideliais finansiniais sunkumais susidūrė Lietuvos krabų žvejybos bendrovė „Arctic Fishing“. Ji turėjo tris laivus. Verslas nepasisekė dėl to, kad laivus buvo sulaikę Lietuvos pareigūnai.

Taip pat vienas iš laivų buvo sulaikytas ir Rusijos Murmansko uoste.

Dabar „Arctic Fishing“ laivai stovi Rygos uoste. Iš Lietuvos valstybės bendrovė siekia prisiteisti 415 tūkst. eurų dėl vieno iš Kauno apygardos prokuroro veiksmų.

Nepavykusi žvejyba Norvegijoje

Po teismus tamposi ir Latvijos krabų žvejybos kompanija „Norht Star“. Jos laivas „Senator“ nuo 2015 m. gaudė krabus Barenco jūroje.

2017 m. pradžioje Norvegijos valdžios institucijos sulaikė šį laivą Svalbardo (Špicbergeno) vandenyse, neva, kaip nelegaliai žvejojusį. Laivo kapitonui buvo skirta per 60 tūkst. Norvegijos kronų bauda. Norvegijos teismuose vyko ilgas procesas.

Po teismų procesų Norvegijoje už žvejybą prieš tai buvusi skirta bauda buvo sumažinta. Teisme paaiškėjo, kad Latvijos žvejų laivas „Senator“ galėjęs gaudyti krabus, tačiau Latvijos tarnybos nebuvo tinkamai sutvarkiusios dokumentų.

„Norht Star“ Norvegijoje bando prisiteisti kompensaciją už tą laiką kol „Senator“ buvo sulaikytas. 

Klaipėdoje likusios skolos

Dėl Latvijos krabų žvejybos kompanijos „Norht Star“ teismo procesas šiuo metu vyksta ir Klaipėdoje. Į Klaipėdos apygardos teismą dėl Latvijos bendrovės skolų kreipėsi laivų remonto įmonė „Klaipėdos laivų remontas“. Jai latviai liko skolingi už kito laivo remontą.

Teismo procesas prasidėjo vos prieš savaitę. Ieškovo „Klaipėdos laivų remonto“ bendrovės prašymu „Norht Star“ kompanijos atžvilgiu pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės.

Latvijos „Crediweb.lv“ duomenimis, minėta bendrovė skolų turėjo ir Latvijos valstybės įstaigoms. Ji esanti įtraukta į Latvijos valstybinių pajamų tarnybos faktinių mokesčių skolininkų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kur krabai, ten ir nelaimės; - kas Kauno laukia?

na

na portretas
tuose latvių laivuose latvių ir su žiburių nesurasi.

Manau

Manau portretas
Nei latviai, nei lietuviai apie krabų žvejybą "nė bum bum". Tai ir gavosi šnipštas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių