Quantcast

Lapkritį – mažesnės šildymo sąskaitos nei pernai?

Nepaisant to, kad šilumos kilovatvalandės kaina yra šiek tiek pakilusi, lapkritį gyventojai gali tikėtis mažesnių sąskaitų nei pernai, Eltai sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos vyriausiasis specialistas Mantas Paulauskas.

Jo aiškinimu, spalį šildymo sezonas kai kur prasidėjo vėliau, o orai buvo pakankamai šilti. Tai lemia mažesnes šildymo sąskaitas.

„Pirminės prognozės tokios, kad sąskaitos bus mažesnės nei prieš metus, kadangi skirtinguose miestuose šildymo sezonas prasidėjo skirtingu laiku. Taip pat kada paskelbia šildymo sezoną, pagal suderintą grafiką namai pajungiami skirtingu laiku. Tai vienas namas gali būti pajungtas iki penkių dienų skirtumu tame pačiam mieste. Šildymo sezonas pasidaro trumpesnis kai kuriems namams“, - Eltai sakė M. Paulauskas.

Specialisto teigimu, standartinis daugiabutis už šildymą spalio mėnesį gali tikėtis 15-20 eurų siekiančios sąskaitos.

„Šilumos punktai užsidaro ir šilumos netiekia tada, kai yra aukštesnė temperatūra negu 10 laipsnių šilumos ir tokia savaitė spalio pradžioje buvo, tai pakankamai leido sutaupyti. Spalio mėnuo yra pereinamasis, iš principo kaina yra didesnė kilovatvalandės, bet mokėjimai už šildymą yra mažesni, palyginti su praeitais metais“, - akcentavo M. Paulauskas.

ELTA primena, kad spalio pradžioje vykusiame Seimo Energetikos komisijos posėdyje Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininkė Inga Žilienė sakė, kad šį rudenį biokuras ir gamtinės dujos bus trečdaliu brangesni nei praėjusių metų rudenį.

Biokuro brangimas gali maždaug iki 10 proc. pabranginti bendrą šilumos kainą.

VKEKK vadovės teigimu, komisijos galios stabdyti kainų augimą ribotos.

Tuo metu ministras pirmininkas Saulius Skvernelis spalio pradžioje sakė, kad Valstybinių miškų urėdija (VMU), prireikus, tieks reikalingas bioatliekas, kad šildymo kainos nekiltų.

„VMU dalyvaus intervencijoje, jeigu reikės tiekti tiek biokurą, tieks tas bioatliekas, kurios lieka nuo miško kirtimo. Energetikos ministerija irgi pasiryžusi padėti rasti sprendimus, kaip būtų biokuro katilai pritaikyti žaliavos, likusios nuo miško kirtimo, deginimui“, - teigė Vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaipgi,

kaipgi, portretas
šildymas ir tada , kai teisiškai dėl esančios temperatūros lauke turi būti išjungtas, kad šalta gali (bet nelabai? kur ES direktyvos nėra apskaitos /skaitliukų) šildytis pagal individualų poreikį. Mūsų visa šildymo sistema paremta sovietinių, pasenusių šildymo būdų, visiems vienu metu, tik kad tarybiniais laikais, kai gyvenama buvo „kaip visi“ šildymas buvo bene 100 proc. dotuojamasbiudžeto, o algos kaip visu 60-100 rub. ir deficitas, kuris dabar perkeltas į monopolį pririšat nabagą vartotoją prie vamzdžio net socialines išmoko0s, kompensacijos kur nueina? Tiesia paslaugos tiekėjui-šilimos tinklas ir varguoliai , kad ir kiek būtų šildomi per prievartą negali įtakoti šildymui (atsukti, prisukti) , O MOKESČIŲ MOKETOJAI ne gana to , kad socialiai remtinus ir išlaiko šilumos tinklų monopolį su a lia zuokinėmis dedamosiomis, klausimas ,kiek leisimės išdūrinėjami? baltarusiskas biokuras tapo dujų kainų lygio ? Kam jo reikėjo ? nagi kad perskirtyti pinigų srautus, mes tik urzgiame, kieK ?

Kur yra

Kur yra portretas
musu sup ista prokuratura ir ką ji veikia?!!!!!!!!!!!

runkeliniai

runkeliniai portretas
isgamos aciu Dievui o ne jums kad atsile ir dar dristat but /geruciais/....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių