Quantcast

Laiku nepriėmus įstatymų, jie gali negalioti sandoriui su „Chevron“

Seimui laiku nepriėmus įstatymų, reikalingų pradedant žvalgyti ir išgauti skalūnų dujas, – jie gali negalioti sandoriui su amerikiečių bendrove „Chevron“.

Seimas siekia padidinti mokesčius už išgaunamas dujas ir sugriežtinti poveikio aplinkai kontrolę. Ketvirtadienį šių įstatymų svarstymas Seime atidėtas dėl procedūrinių reikalavimų.

Premjeras yra sakęs, kad Vyriausybė skalūnų dujų žvalgybos konkurso nugalėtoją paskelbs tada, kai Seimas priims visus įstatymus, užtikrinančius, kad nebūtų padaryta žala aplinkai ir žmonėms.

Ministras Valentinas Mazuronis sako, kad jis parengė įsakymą, taip pat dar vieną įsakymą yra parengusi geologijos tarnyba, kuriuos pasirašius ir priėmus sprendimą, galėtų būti pradėti skalūnų dujų žvalgybos darbai.

V. Mazuronis teigia, kad jis atlieka savo darbą, ir jam neturi reikšmės, kada Seimas priims įstatymus, sugriežtinančius reikalavimus skalūnų gavybai, taip pat padidinančius mokesčius už juos.

Ministras pripažįsta, kad jeigu Vyriausybė patvirtins Komisijos sprendimą nelaukdama Seimo priimtų įstatymų, jie sandoriui su „Chevron“ gali ir negalioti.

Komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas teigia, kad įstatymo svarstymas atidėtas dėl procedūrinių reikalavimų. A. Salamakinas tikisi, kad Vyriausybė laikysis žodžio ir sprendimų dėl konkurso nugalėtojo ir sandorio su „Chevron“ nedarys.

Tačiau Ekonomikos komiteto vicepirmininkas Artūras Skardžius neatmeta galimybės, kad konkurso nugalėtojas gali būti paskelbtas ir nelaukiant Seimo priimtų įstatymų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva Svari

Lietuva Svari portretas
,,Absurdo viršūnė - JAV norima uždrausti gydytojams, pas kuriuos kreipiasi nukentėję nuo hidraulinio skaldymo chemikalų pacientai, atskleisti kokias toksiškas medžiagas jie aptiko pacientų kūne, prisidengiant naudojamo hidraulinio skysčio "komercine paslaptimi". Pateikta nuoroda į PDF dokumentą.'' (STOP skaluninem dujoms Lietuvoje Chevron Go Home)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių